Lista Da oslobodimo Beograd: U glavnom gradu urbanizam na štetu građana
Balša Božović, Foto: Fonet

izbori u beogradu

Lista Da oslobodimo Beograd: U glavnom gradu urbanizam na štetu građana

Balša Božović je u razgovoru sa građanima u Studentskom parku, ocenio da gradska vlast želi je da Stari grad pretvori u betoniranu pešačku zonu "zbog lokala koje će voditi pojedinci iz vrha SNS-a i zbog njihovih biznisa",

Objavljeno:

Građani opštine Stari Grad su žrtve "poslovnih dilova vrha Srpske napredne stranke", izjavio je danas kandidat za odbornika liste "Da oslobodimo Beograd" Balša Božović.

On je u razgovoru sa građanima u Studentskom parku, ocenio da gradska vlast želi je da Stari grad pretvori u betoniranu pešačku zonu "zbog lokala koje će voditi pojedinci iz vrha SNS-a i zbog njihovih biznisa", navodi se u saopštenju Demokratske stranke.

- Studentski park više neće izgledati isto i biće betoniran zato što privatno javno partnerstvo podrazumeva da će neko iz vrha SNS-a na ovom mestu napraviti garažu - tvrdi Božović.

On je, takođe, rekao da je infrastruktura u centru Beograda jako loša, da vodovodne cevi pucaju, a više nema novca iz gradskog budžeta da bi se te obnovile, kao i da mnogi nemaju grejanje.

U razgovoru sa građanima o infrastrukturnim projektima koje gradska vlast sporovodi ili planira da sprovede u budućnosti u centru grada, kandidat za odbornika profesor Dragoslav Šumarac je rekao da je "pod vlašću Vesića i Malog u Beogradu na delu "investitorski urbanizam na štetu građana".

- Izmešta se putnička železnička stanica, kakvu imaju svi evropski gradovi na stanicu Prokop koja ima samo jedan šalter, nema ni čekaonicu, izmešta se Stari tramvajski most, pominje se gondola, takodje metro koji ide od jedne livade do druge - od Makiškog polja do Ade Huje - rekao je Šumarac. On je dodao da javni interes u Beogradu više ne postoji, zbog čega je pozvao gradjane da spreče "investitorski urbanizam". - Građani opet odlučuju o tome šta treba da se gradi u Beogradu i zato pozivam Beograđane da glasaju za listu broj 4 i da zajedno oslobodimo Beograd - rekao je on. Igor Radošević iz Zelene ekološke partije - Zeleni, rekao je da se oštro protivi ideji da se u Studentskom parku drveće poseče, kako bi se olakšala ventilacija za buduću podzemnu garažu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.