Vesna Stanojević: Podržala sam listu SNS jer imam dobre razloge za to
Foto: Beta

zato što volimo beograd

Vesna Stanojević: Podržala sam listu SNS jer imam dobre razloge za to

Danas ona, kao nestranačka ličnost podržava jednu izbornu listu, i kako kaže, ima dobre razloge za to

Objavljeno:

Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne kuće i kandidat za odbornika na listi „Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd” jedna je od eminentnih ljudi koji čine izbornu listu Srpske napredne stranke.

Koordinatorka savetovalištva za nasilje u porodici, u timu za Beograd Srpske napredne stranke predvodi grupu koja se bavi zaštitom ugroženih i obespravljenih. Borbu je počinjala 1992.godine radom na SOS telefonu u Beogradu, a nastavila 1996.godine, kada sa koleginicom osniva savetovalište protiv nasilja u porodici. Prvu Sigurnu kuću sa saradnicima Vesna otvara 2000.godine u okviru savetovališta, a zatim drugu i treću. Danas ona, kao nestranačka ličnost podržava jednu izbornu listu, i kako kaže, ima dobre razloge za to.

Za pristupanje listi, kako kaže, odlučila se jer je primetila da je nasilje danas znatno vidljive, da se o njemu govori i da se na njegovom sprečavanju radi, iako je ranije bilo tabu.

- Najpre, moram istaći da sam ja pozvana da budem na listi "Zato što volimo Beograd”. Godinama radim sa ženama i decom koe su žrtve nasilja, time se bavim već duže od 25 godina. Sticajem okolnosti svedok sam vremena koje je iza nas, koliko je to bitan problem, i koliko je to problem koji se rešava ali ne uvek na adekvatan način. Neke stvari su se promenile, a neke nisu. Primetila sam da svojim poslednjim iskustvom mogu da utičem na to da se neke stvari menjaju na bolje i da se situacija uopšte sa nasiljem i drugim socijalnim problemima rešavaju na adekvatan način. To je ono što je bio moj motiv.

Vesna Stanojević ističe da ovo nije njen ulazak u politiku.

- Daću svoj doprinos i pomoći ću da se neke stvari regulišu na pravi način. Ne smatram da je to moj ulaz u politiku, ali smatram da je sve to politika. To su takođe različite stvari, ali mi samo tako udruženi možemo zajedno sa istim idejama i energijama da promenimo neke stvari. Kad kažem mi, mislim na ljude koji su na listi i koji su je podržali, a koji imaju iste ambicije. Sa njima sam kroz iskustva koja sam imala videla veliko interesovanje za rad Sigurnih kuća i savetovališta, i uopšte za pomoć ženama i deci kojima je ta pomoć neophodna. Pomogli su nam da kao organizacija koja je licencirana 2016. godine za rad sa žrtvama nasilja, i upravo je SNS pokazivao veliko interesovanje da pomogne.

Ranije je koordinatorka Sigurne kuće rekla da su joj prijatelji zamerili što je podršku dala baš ovoj stranci. Ipak, za njih je imala spreman odgovor.

- Uvek imate različite ljude. Oni koji su mi rekli "tebi nije trebala ta stranačka opredeljenost na neki način" moj odgovor je bio da ja kroz iskustvo koje sam stekla kroz ovih nekoliko godina sa njima uvidela da oni mogu i hoće da urade prave stvari. S druge strane, rekla sam da svako ima pravo na svoje mišljenje. ne utičem ni na koga, pa mislim da niko nema pravo da utiče na mene.

foto: VLADA ŠPORČIĆ

Stanojević smatra da podrška SNS-u i te kako može da utiče na njen rad i žene o kojima brine.

- Mislim da će se moj potez odraziti pozitivno. Nikad nisam bila ni u jednoj stranci, ali to ne znači da smo mi nekada pravili razliku među ženama koje su stranački opredeljene. Žene koje se obrate za pomoć mi smo uvek tu za nju,bez obzira na to ko je ona, koje je vere, da li je stranački opredeljena.

Ja podržavam listu "Zato što volim Beograd", što ne znači da će nekoj drugo ženi koja glasa za neku drugu stranku uskratiti pomoć, ili joj je dati manje nego nekoj drugoj. To nema uticaja. Za nas, žena žrtva nasilja je zakon - zaključuje Stanojević.

Bonus video:

OPSADNO STANJE U PODGORICI: Specijalci čuvaju američku ambasadu! PRVI SNIMCI diplomatskog predstavništva posle napada!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.