ŠTA RADITE BRE ISPRED KANCELARIJE TOME FILE:  Proglasio je Đinđića posthumno izdajnikom pravdajući zločinca
Oštar protest, Foto: Promo

Sramne izjave advokata File

ŠTA RADITE BRE ISPRED KANCELARIJE TOME FILE: Proglasio je Đinđića posthumno izdajnikom pravdajući zločinca

Protestno okupljanje ispred kancelarije advokata Tome File u Nušićevoj ulici

Objavljeno:

Kandidati za gradske odbornike i aktivisti Grupe građana "Šta radite bre – Marko Bastać" organizovali su danas protestno okupljanje ispred kancelarije advokata Tome File u Nušićevoj ulici, ukazujući na njegove neprimerene izjave u medijima u kojima veliča lik i delo Zvezdana Jovanovića, osuđenog za atentat na Zorana Đinđića.

Sa razglasa su puštani citati nekadašnjeg premijera Srbije, koji je ubijen 12. marta 2003. godine, a zaposlenima u kancelariji Fila aktivisti su predali audio snimak Đinđićevih govora i pravosnažnu presudu Zvezdanu Jovanoviću.

- U Beogradu je pre skoro petnaest godina ubijen prvi demokratski premijer Srbije. Pre nego što su ga zlikovci streljali mesecima su raznorazni likovi kreirali atmosferu linča u javnosti. Beograd je čoveku koji je bio prvo naše svetlo na kraju tunela rekao hvala u danu kada smo ga ispraćali. Ali tu se naša obaveza prema zaostavštini Zorana Đinđića ne završava. Naša je obaveza da čuvamo Zoranov sistem vrednosti od onih koji bi da i posle smrti pucaju u Đinđića. To je samo pre nekoliko dana uradio advokat Fila Toma, proglašavajući Đinđića posthumno izdajnikom i pravdajući zločinca.

Niko ozbiljno nije reagovao na ovo brutalno uznemiravanje porodice Zorana Đinđića i besramno silovanje istorije. Zato smo danas gospodinu Fili i onima koji rade za ovog đavoljeg advokata na poklon doneli citate Zorana Đinđića ali i pravosnažnu presudu Zvezdanu Jovanoviću. Pročitajte i jedno i drugo pre nego što opet krenete da branite zločin. Mi nećemo ćutati. Jer spomenici neće ništa vrediti ako ne naučimo da budemo pristojni ljudi. To je obaveza svih koji žive u Beogradu - rekao je Marko Bastać, nosilac liste "Šta radite bre" na gradskim izborima.

Bonus video:

Espreso Twitter: Milan Damjanović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.