KANDIDATI SNS: Metro je neophodan Beogradu!
Dragana Pešić Belojević, Foto: Printscreen Youtube

prioritet!

KANDIDATI SNS: Metro je neophodan Beogradu!

"Danas smo se upoznali sa planom izgradnje metroa. Kod Sajma beležimo kretanje velikog broja vozila, zbog toga je ideja da jedna linija metroa prodje kroz ovaj deo grada", istakla je Pešić Belojević

Objavljeno: 12:43h

Kandidati sa liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd", Milan Gurović i Dragana Pešić Belojević razgovarali su danas sa građanima na Beogradskom sajmu, gde je po planu izgradnje metroa, koji je juče predstavljen u Starom dvoru, predviđena stanica.

"Danas smo se upoznali sa planom izgradnje metroa. Kod Sajma beležimo kretanje velikog broja vozila, zbog toga je ideja da jedna linija metroa prodje kroz ovaj deo grada", istakla je Pešić.

Ona je naglasila da je metro neophodan Beogradu, navodeći da su finansijska sredstva, u vrednosti od dve milijarde evra, obezbeđena.

"Beograd je danas mnogo lepši grad nego što je bio pre četiri godine, gradi se mnogo, o tome stalno govore i naše kolege. S toga čvrsto obećavamo da ćemo izgraditi i metro", navela je Pešić.

Govoreći o planu izgradnje metroa, koji je juče predstavio Tom MekEligot, stručnjak za javni gradski prevoz iz kompanije WSP, ona je istakla da su predviđene dve linije metroa, jedna od Makiškog polja do Ade Huje, a druga od Zemuna do Ustaničke ulice, dodajući da će te dve linije metroa biti spojene sa još četiri linije "BG voza".

Kandidatkinja na listi "Aleksandar Vučić - zato što volimo Beograd"Aja Jung razgovarala je danas na Trgu repubilke sa građanima o izgradnji metroa u Beogradu i istakla da će metro doprineti da i kulturni sadržaji budu dostupniji svim građanima i gostima Beograda.

- Izuzetno mi je drago da je novac obezbeđen i da ubrzo kreće gradnja Metroa. Metro će doneti jednu sasvim novu dimenziju za grad Beograd. U svim gradovima u kojima sam boravila ili živela od Njujorka do Pekinga izuzetno mi je bio važan metro", rekla je Jung.

Podsetila je da će metro smanjiti gužve u gradu i kulturne i umetničke sadržaje učiniti dostupnijim.

- Biće veća dostupnost kulturnim sadržajima i mogućnost da dođete do Narodnog muzeja, Kolarca, koncerata i brojnih pozorišta i galerija. Radujem se što će deca iz različitih krajeva grada moći brže da dođu do nacionalne fondacije za umetničku igru, odnosno do moje baletske škole u Kolarčevoj ulici", rekla je Jung.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.