Beširi: Država da privatizuje PKB i pametno potroši novac od prodaje
Kandidat LDP, Foto: Promo

bitan dobrobit svih građana

Beširi: Država da privatizuje PKB i pametno potroši novac od prodaje

Beogradski izbori biće održani 4. marta

Objavljeno:

Kandidat Liberalno-demokratske partije (LDP) za odbornika u beogradskom parlamentu Naim Leo Beširi ocenio je danas da rešavanje pitanja Prehrambenog kombinata Beograd (PKB) ne treba da čeka neka bolja vremena već država treba da iskoristi priliku da izadje iz vlasništva i dopusti da i PKB postane uspešan kao i njegovi nekadašnji delovi - Frikom, Imlek i Pekabeta.

Beširi je u saopštenju naveo da država treba da usmeri energiju na uspešnu privatizaciju i pametnu potrošnju novca od prodaje za dobrobit svih građana a da je PKB vredan onoliko koliko je neko spreman da za njega plati na otvorenom i transparentnom tenderu.

"PKB je paradigma onoga što je loše sa industrijom u Srbiji, kome je država, novcem građana, otpisala dug od bar nekoliko stotina miliona dinara. Nekada veliko i uspešno preduzeće usled nemara, zapuštenosti i lošeg upravljanja svedeno je na činjenicu da niko ne želi da ga kupi ni za 51 odsto njegove vrednosti. Tako da posle dva raspisana tendera niko nije ponudio ni početnu sumu od 154 miliona evra. Istovremeno, država sve vreme troši novac poreskih obveznika kako bi održala u životu očigledno neodrživ sistem koji je davno trebalo da bude privatizovan", rekao je Beširi. On je dodao da trenutno profitabilno poslovanje PKB-a nije posledica strateških odluka već kretanja cena sirovina na međunarodnom tržištu. ; "PKB sa trenutnom mehanizacijom, znanjem i veštinama ne bi opstao na otvorenom tržištu Evropske unije. Jasno nam je da je potrebno minimum 100 miliona evra ulaganja kako bi PKB iole osavremenio svoju proizvodnju. Međutim, država te pare nema", rekao je kandidat LDP-a.

BONUS VIDEO:

Espreso intervju, Ksenija Radovanović i Dobrica Veselinović, Ne davimo Beograd

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.