Saša Mihajlović predstavio predlog ozelenjavanja
Predlog ozelenjavanja Beograda, Foto: Beta

program ZELENE STRANKE

Saša Mihajlović predstavio predlog ozelenjavanja

Time se, osim dobijanja dodatne količine kiseonika u Beogradu, što je primarni cilj svake evropske prestonice, smanjuju i troškovi grejanja i hlađenja svake zgrade za po 20 procenata, povećava se cena nekretnina, i unapređuje slika grada kao turističke destinacije, što je jedan od beogradskih imperativa - rekao je Mihajlović.

Objavljeno: 14:41h

Potpredsednik Zelene stranke, Saša Mihajlović predstavio je danas predlog ozelenjavanja 1.000 ravnih krovova, kao jednu od najvažnijih tačaka programa te stranke "Pametan zeleni grad".

Kako se navodi u saopštenju, Mihajlović je rekao da bi kroz taj program ozelenjavanja za četiri godine, grad Beograd dobio sveobuhvatni pristup rešavanju dugogodišnjeg problema, devastiranja i propadanja starih, ravnih krovova, kao i da su Novi Beograd i Konjarnik veoma pogodni za "zelene oaze".

On je dodao da je to investicija koja iznosi tri miliona evra i da će se to ulaganje vratiti za tri do pet godina.

- Time se, osim dobijanja dodatne količine kiseonika u Beogradu, što je primarni cilj svake evropske prestonice, smanjuju i troškovi grejanja i hlađenja svake zgrade za po 20 procenata, povećava se cena nekretnina, i unapređuje slika grada kao turističke destinacije, što je jedan od beogradskih imperativa - rekao je Mihajlović.

BONUS VIDEO: Espreso intervju, Aleksandar Šapić

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.