LDP: Grad mora da zadrži mlade u Srbiji!
Ivan Despotović, Foto: Beta

izbori u beogradu

LDP: Grad mora da zadrži mlade u Srbiji!

LDP želi da pruži podršku "inovativnim mladim ljudima".

Objavljeno:

Kandidat Liberalno-demokratske partije (LDP) za odbornika u Skupštini Beograda Ivan Despotović razgovarao je danas sa predstavnicima startapova o problemima sa kojima se ta grana privrede suočava i istakao da grad kroz različite mehanizme mora da pomogne mladim inovativnim ljudima i da ih "zadrži u Srbiji"."

- Ono što je najviše para donelo Srbiji u poslednje vreme jesu neki inovativni klinci koji su imali fenomenalne ideje i koji su te ideje uspeli da plasiraju na strana tržišta. Niko ovde nije našao za shodno da u njih uloži i niko nije našao za shodno da im pomogne na tom putu- ocenio je Despotović u pisanoj izjavi. On je istakao da LDP želi da promeni upravo to i da pruži podršku "inovativnim mladim ljudima". - Da ideal prvog posla mladim ljudima ne bude državna uprava, već da sami, svojim idejama, stvore svoj prvi posao i počnu da guraju ovaj grad napred- rekao je Despotović.

Na sastanku je zaključeno da nema dovoljne podrške institucija, da ne postoji dovoljno fakulteta i programa koji na pravi način usmeravaju mlade ljude.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.