SNS: Opozicione stranke i liste sve vreme imaju potpunu kontrolu nad izbornim procesom
SNS pred izbore, Foto: Promo

izbori

SNS: Opozicione stranke i liste sve vreme imaju potpunu kontrolu nad izbornim procesom

SNS izražava uvrenje da građani dobro znaju ko se bori za njih, a ko za tajkune i sopstvene džepove i da je to ključni razlog za najprljaviju kampanju koju protiv liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd!" vode Djilas, Šapić

Objavljeno:

Opozicione stranke i liste koje su se kandidovale na izborima sve vreme imaju potpunu kontrolu nad izbornim procesom, saopštila je SNS povodom najnovijeg niza neistina koje Dragan Djilas, Aleksandar Šapić i njihove liste iznose, pokušavajući da prevare Beograđane.

"U stalnom sastavu Gradske izborne komisije (GIK) nalaze se članovi iz reda Demokratske stranke i odbornici koji predstavljaju listu Aleksandra Šapića, zato što stalni sastav GIK-a odgovara proporcionalno broju odbornika koje su Beograđani izabrali na izborima", saopšteno je iz SNS.

U proširenom sastavu, dodaju, sve proglašene liste koje su predale više od dve trećine kandidata za odbornike imaju svoje predstavnike u GIK-u i mogu da kontrolišu sve izborne procese, koji se za sada sastoje od kandidovanja i proglašavanja lista.

Tvrdnje da posmatrači nemaju pravo da prate rad GIK-a, prema SNS, potpuno su lažne zato što i liste Djilasa, Šapića, ĐB i Dveri, Ne davimo Beograd, DS-a, kao i sve druge liste koje su ispunile zakonske kriterijume imaju svoje predstavnike i članove u GIK-u, koji svakodnevno prate izborna dešavanja, stoji u saopštenju.

Srpska napredna stranka
Srpska napredna stranka foto: Kurir

"Poput laži da je izgradio školu u naselju Stepa Stepanović na Voždovcu, koja je započeta i završena u vreme kada je SNS preuzela odgovornost za grad Beograd, Dragan Djilas i predstavnici njegove liste danas novim, jeftinim trikovima pokušavaju da prevare Beograđane“, ističe SNS.

Iako su više puta u proteklih godinu dana iznosili laži o navodnom prijavljivanju novih birača u opštinama u Beogradu, svaki put su dobili precizne odgovore nadležnih državnih organa iz kojih se vidi da je jedini masovniji priliv birača u beogradskim opštinama, koji značajno odstupa od godišnje statistike bio 2008.

Godine, podseća SNS i dodaje da su baš onda kada su vlast vršili Djilas i njegov najbliži saradnik Šapić, i baš na izborima na kojima su Djilas i Šapić menjali izborna pravila neposredno pred same izbore.

"Očigledno je da kampanja obmana i laži koju vodi Đilasova, Šapićeva, ali i neke druge liste slične orjentacije, ne daje očekivane rezultate pa se ta nervoza prenosi i na konferencije.

Bez obzira koliko puta ponavljali različite laži i izmišljotine uvereni smo da neće ubediti Beograđane da je zaduženje od 1,2 milijarde evra koje su nam ostavili Djilas i Šapić bolje od stabilne finansijske situacije, kao ni da je Djilasova cena vrtića od 9.700 dinara bolja od one koja je danas dvostruko niža", poručuje SNS.

SNS izražava uvrenje da građani dobro znaju ko se bori za njih, a ko za tajkune i sopstvene džepove i da je to ključni razlog za najprljaviju kampanju koju protiv liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd!" vode Djilas, Šapić i svi slični njima.

Pogledajte bonus video :

(Espreso .rs / Kurir.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.