NARODNA STRANKA: Režim Srpske napredne stranke čini sve kako bi nas sprečio da izmerimo podršku u narodu
Žestoko iskritikovali SNS, Foto: www.narodna.org.rs

žale se na opstrukciju

NARODNA STRANKA: Režim Srpske napredne stranke čini sve kako bi nas sprečio da izmerimo podršku u narodu


Narodna stranka je ocenila da je režim opstrukcijom njihove liste povredio i član 154. Krivičnog zakonika, koji garantuje pravo kandidovanja

Objavljeno:

Narodna stranka saopštila je vešeras da će prvi izbori na kojima će nastupiti samostalno biti oni u Smederevskoj Palanci, zakazani za 25. mart, ali je i upozorila na "opstrukcije koje režim Srpske napredne stranke (SNS) čini da to onemogući". "Režim Srpske napredne stranke zbog toga čini sve kako bi baš tamo sprečio našu stranku da ima svoje kandidate i slobodno i demokratski izmeri podršku u narodu", navodi Narodna stranka i ocenjuje da "SNS ovakvom praksom urušava poslednje ostatke pravne države i demokratije u Srbiji".

Opštinska izborna komisija u Smederevskoj Palanci donela je danas zaključak da odbije da proglasi listu Narodne stranke, zato što pored imena stranke sadrži i slogan, što je, kako je ocenjeno u saopštenju, besmisleno i protivpravno. "Da ironija bude veća, SNS se kandidovala takođe sa sloganom, kako na izborima u Smederevskoj Palanci, tako i na izborima u Aranđelovcu, raspisanim za 4. mart", navela je Narodna stranka i ocenila da nema jasnijeg primera od tog za dvostruke aršine prilikom primene istog zakona. Narodna stranka je ocenila da je režim tom opstrukcijom njihove liste povredio i član 154. Krivičnog zakonika, koji garantuje pravo kandidovanja.

Bonus video:

VELIKI BROJ OKUPLJENIH U ORAŠCU: Na proslavu stigli i predstavnici Republike Srpske

(Espreso.co.rs/ Izvor: Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.