Dveri predlažu promene kako bi prave kulturne vrednosti dominirale, a ne pseudokulturni proizvodi
Dveri navode dainsistiraju na pravim vrednostima, Foto: dveri.rs

izbori 2018.

Dveri predlažu promene kako bi prave kulturne vrednosti dominirale, a ne pseudokulturni proizvodi

Beogradski izbori biće održani 4. marta

Objavljeno:

Član Saveta za kulturu Gradske organizacije Dveri Beograd dirigent Milorad Marinković izjavio je danas da se prave vrednosti povlače u anonimnost pred talasom bezvrednih pseudokulturnih proizvoda i da se to mora promeniti.

"Živimo u vremenu kada se prave vrednosti i oni koji im sleduju povlače u anonimnost pred talasom bezvrednih pseudokulturnih proizvoda koji nemaju ni socijalnu ni edukativnu ni bilo kakvu konstruktivnu ulogu promocije istinskih vrednosti", rekao je Marinković u saopštenju. Kao promene koje treba učiniti on je naveo, decentralizaciju gradske kulture odnosno izgradnja tzv "kulturnih četvrti", "trgova kulture", "ulica kulture", a neohodno je i ;revitalizovati staro, a zapušteno gradsko jezgro poput Zemuna, Dorćola, Savamale, Čubure...

On je predlažio i povećanje nadležnost opština u oblasti kulture, unapredjenje gradske kulturne manifestacije i to popularizacijom postojećih manifestacija, većom afirmacijom domaćih, naročito mladjih, umetnika, većom afirmacijom nacionalne tradicije i tradicija nacionalnih manjina. Kako je dodao, treba posvetiti veću pažnju kvalitetu kulturnih sadržaja, organizovanjem besplatnih kulturnih sadržaja, popularno-edukativnih i turističkih kulturnih sadržaja, organizovanjem kulturnih sadržaja za sve uzraste publike i za sve društvene grupe.

BONSU VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.