Drugi krug glasanja u okviru projekta Da se radi i gradi
Siniša Mali je zadovoljan projektom Da se radi i Gradi, Foto: Marina Lopičić

VEOMA JE ZADOVOLJAN

Drugi krug glasanja u okviru projekta Da se radi i gradi

Kako je rekao, projekat "Da se radi i gradi po tvom" je "veliki uspeh svih nas", u kojem građani prvi put odlučuju o tome koje stvari u komšiluku ili opštini žele da se urade

Objavljeno:

U okviru projekta "Da se radi i gradi po tvom", u kojem građani predlažu šta žele da se radi u njihovom komšiluku ili opštini, u toku je drugi krug glasanja, a za sada "vode" domovi zdravlja, ambulante i kanalizacija na levoj obali Dunava, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali i pozvao građane da glasaju.

- Veoma sam zadovoljan kako glasanje protiče, za sada imamo visse od 3.000 glasova u drugom krugu i pozivam Beograđane da aktiviraju aplikaciju "Beograđani" i daju glasove projektima koji su njima u interesu - rekao je Mali.

Kako je rekao, projekat "Da se radi i gradi po tvom" je "veliki uspeh svih nas", u kojem građani prvi put odlučuju o tome koje stvari u komšiluku ili opštini žele da se urade.

Siniša Mali
Siniša Mali foto: fonet

Podsetio je da je Grad izdvojio 200 miliona dinara za tu svrhu, a opštine još po deset.

- U ovom trenutku vode domovi zdravlja, ambulante i kanalizacija na levoj obali Dunava. Vidim da se ljudi u komšiluku i zgradama organizuju da daju glasove da im se sredi fasada, uradi parkić, napravi dom zdravlja, ambulanta ili kanalizacija u njihovoj ulici - kazao je Mali.

U okviru projekta stiglo je više od 22.000 predloga, a izabrano je po pet projekata sa najviše glasova na nivou svake opštine i pet na nivou grada.

- Imamo još desetak dana za glasanje, na kraju ćemo podvući crtu i realizovati projekte koju su građani izabrali - rekao je Mali.

Mali je ranije rekao da je sa opštine Palilula stiglo 4.000 predloga, a da je projekat na nivou grada koji je dobio najviše glasova izgradnja kanalizacione mreže na levoj obali Dunava, koji ima 722 glasa.

Takođe, sugrađani su izrazili želju za više parkova i igrališta za decu, bolji, kvalitetniji i efikasniji javni prevoz, kao i obnovu bolnica i domova zdravlja.

Bonus video HVALA VAM ŠTO ČUVATE SRPSKO IME I PREZIME! Evo šta je predsednik Vučić poručio Srbima u Hrvatskoj

(Espreso.co.rs/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.