Poceo ciklus tribina - Podizanje svesti o mentalnom zdravlju
Irena Vujošević, Foto: Fonet

Krenulo je

Poceo ciklus tribina - Podizanje svesti o mentalnom zdravlju

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović je u uvodnom obraćanju rekla je da je ideja o organizovanju tribina potekla od građana.

Objavljeno:

Predavanjem "Nesanica i zloupotreba benzodiazepina", "Podizanje svesti o mentalnom zdravlju", koji organizuju opština Savski venac i Klinika za psihijatriju KCS.

Psihijatar KCS Marina Mihaljević rekla je da je cilj predavanja da se o poremećajima edukuju lekari u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, pedagozi i psiholozi u osnovnim i srednjim školama, kako bi se napravio tim koji će raditi na prevenciji i pravovremenom prepoznavanju simptoma.

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović je u uvodnom obraćanju rekla je da je ideja o organizovanju tribina potekla od građana.

"Svi znamo da je za zdravlje pojedinca, osim fizičkog, jednako važno i očuvanje mentalnog zdravlja, a upravo je to ono što su tražili građani opštine Savski venac - edukaciju i savetovanje", navela je Vujović.

Ona je istakla da opština Savski venac vodi odgovornu zdravstvenu politiku i aktivno radi na podizanju svesti građana o važnosti prevencije u očuvanju zdravlja.

Vujović je podsetila da je u protekih godinu i po na inicijativu te opštine organizovano na desetine akcija besplatnih preventivnih pregleda za građane u DZ "Savski venac" i Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika "Železnice Srbije".

Predavanje o nesanici, koje su održale specijalista psihijatrije Slobodanka Pejović Nikolić i dr Dubravka Britvić, prisustvovali su građani i zdravstveni radnici.

U narednom periodu biće održana još tri predavanja - "Rane intervencije u psihozama", "Genetički sindromi i neurorazvojni poremećaji" i "Značajni aspekti terapije depresivnih i anksioznih poremećaja".

Tribine će se počevši od marta održavati jednom mesečno, a baviće se blažim mentalnim poremećajima poput anskioznosti i depresije, ali i složenim stanjima kao što su psihoze iz spektra šizofrenije i autizma.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.