Orlić: Đilas se razume u partijske zloupotrebe i muljanje!
Orlić nije štedeo reči kada je pričao o Đilasu, Foto: Fonet

beogradski izbori

Orlić: Đilas se razume u partijske zloupotrebe i muljanje!

Orlić je iskritikovao Đilasa

Objavljeno:

Član Predsedništva Srpske napredne stranke, Vladimir Orlić, izjavio je danas da se bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas bolje razume u "partijsku zloupotrebu države", nego u teme vezane za razvoj Beograda.

Orlić navodi da kada su u pitanju teme vezane za Beograd, Đilas se pokazuje kao "bezidejan, neinformisan i nezainteresovan", a kada je reč o "muljanju sa novcem, kreditima i tuđim dugovima", kaže, da se Đilas, Šapić i "ostatak ekipe" nalaze na svom terenu.

On kaže i da izveštaj "radnog tela DS", detaljno objašnjava kako Đilas i Šapić zarađuju - zaduživanjem bez pokrića uz politička obećanja da dug neće morati da se plati, guranjem zaduženih u kreditni ponor.

- Kad pretvore ljude u sopstvene doživotne dužnike i robove, svaki im dinar uzimaju godinama, a dug samo raste, Đilasu ne smeta da neko vraća tri puta više nego što je pozajmio. Jer je Đilasova lična korist prava slika njegovog shvatanja ekonomije - rekao je Orlić, navodi se u saopštenju SNS.

Kaže, da isti taj izveštaj DS-a, objašnjava i kako su u Đilasovo i Šapićevo vreme namešteni tenderi i konkursi i kako se "kralo i otimalo na svim nivoima".

- Na to sigurno misli finansijski ekspert Đilas, kad pomene partijski plen. I kad pomene preduzeća poput Kolubare - nekada mašine za ispumpavanje para i finansiranje Đilasovih omladinaca iz Dveri, i Galenike - namerno uništavane u njihovo vreme, kojoj su namerno blokirali i licence za lekove, i Aerodroma - koji danas vredi višestruko u odnosu na Đilasov ekspertski period, a ne prodaje se, i PKB - koji je iz Đilasovih "zlatnih" rešenja izašao sa gubitkom od 100 miliona evra - navodi Orlić.

Takođe, istče da je u Đilasovo vreme bez posla ostalo pola miliona ljudi, na ulici i bez ikakve plate.

Bonus video:

Miljan Damjanović, intervju

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.