Martinović: Pozivam sve Srbe izbegle iz Hrvatske da glasaju za izbornu listu SNS!
Martinović smatra da samo pobeda te liste garantuje njihovu bolju integraciju u društvo i zaštitu njihovih prava, Foto: Filip Plavčić

beogradski izbori

Martinović: Pozivam sve Srbe izbegle iz Hrvatske da glasaju za izbornu listu SNS!

Martinović je ocenio da će Vučić umeti da se suoči hrabro i odlučno sa tim pritiscima na sebe i Srbiju

Objavljeno:

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović pozvao je danas sve Srbe izbegle iz Hrvatske da na predstojećim izborima u Beogradu glasaju za izbornu listu "Aleksandar Vučić - zato što volimo Beograd", jer samo pobeda te liste garantuje njihovu bolju integraciju u društvo i zaštitu njihovih prava. Na konferenciji za novinare, Martinović je rekao da SNS podržava predstojeću posetu Vučića Zagrebu, iako predviđa da će srpski predsednik tamo biti izložen, kako se izrazio, "srbofobiji i antisrpskoj histeriji", kao i optužbama da su Srbi jedini krivci za raspad Jugoslavije. Martinović je ocenio da će Vučić umeti da se suoči hrabro i odlučno sa tim pritiscima na sebe i Srbiju i da će time pokazati da nije običan političar već državnik, koji ima sluha da odlazi i na mesta na kojima zna da mu neće biti prijatno.

On je rekao da Vučić u Zagreb ide u misiju mira i da bi unapredio dobrosusedsku saradnju i regionalnu stabilnost, ali da su svi svesni da on tamo odlazi u delikatnom trenutku. Funkcioner SNS je rekao da će Vučić u Hrvatskoj, osim sa najvišim zvaničnicima te zemlje, razgovarati i sa Srbima koji tamo žive i da će insistirati na pitanjima njihove bezbednosti, imovinske sigurnosti i zaštite njihovih prava. Na skupu su govorili i predstavnici udruženja izbeglih Srba Milan Žunić i Nenad Abramović, koji su pozvali svoje članove da svoje poverenje na izborima poklone listi okupljenoj oko SNS.

Odgovarajući na novinarska pitanja o dijalogu Beograda i Prištine i pravno obavezujućem sporazumu, Martinović je rekao da je prvo potrebno da se dijalog nastavi, kao i da se okonča unutrašnji politički dijalog o Kosovu, kako bi bilo poznati stavovi najznačajnijih delova društva o tom pitanju. Martinović je rekao da će konačnu reč o tom pitanju dati građani.

Bonus video:

Miljan Damjanović, intervju

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.