Iz DOSTA JE BILO kritike vlasti zbog uvećane cene vrtića
Vojin Biljić i Branimir Kuzmanović, Foto: Fonet

izbori u beogradu

Iz DOSTA JE BILO kritike vlasti zbog uvećane cene vrtića

Dosta je bilo i Dveri obećali su da će svim roditeljima koji su preplatili vrtić vratiti novac, bez obzira da li su tužili Beograd ili ne.

Objavljeno:

Predsednik Gradskog odbora pokreta "Dosta je bilo" Vojin Biljić pozvao je danas gradonačelnika Beograda Sinišu Malog da objavi koliko iznosi dug grada prema roditeljima koji su godinama plaćali uvećanu cenu boravka dece u vrtićima. Biljić, koji je prvi na listi "Dosta je bilo i Dveri - da ovi odu a da se oni ne vrate", je pitao i gradsku pravobraniteljku Ljiljanu Blagojević koliko je ukupno Beograd potrošio na sudske i advokatske troškove povodom tužbi roditelja zbog odbijanja da im se vrati neosnovano naplaćen novac, i da li bi ti troškovi nastali da su gradjanima dobrovoljno vratili novac. - Dosta je bilo i Dveri su gradsku zaštitnicu građana pitali da li je upozorila gradonačelnike (Dragana) Đilasa i Malog, kao i pravobraniteljku Blagojević, da odbijanje vraćanja novca roditeljima i sakrivanje iza zastarelosti predstavlja povredu prava na imovinu iz člana 1 protokola 1 uz Evropsku konvenciju i člana 58 Ustava Republike Srbije? - navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da će Dosta je bilo i Dveri svim roditeljima koji su preplatili vrtić vratiti novac, bez obzira da li su tužili Beograd ili ne.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.