JANKOVIĆ: Odupreti se fašizaciji Srbije
Foto: Fonet

zaustavimo dalji pad Srbije u totalitarizam!

JANKOVIĆ: Odupreti se fašizaciji Srbije

Janković je naveo da ne treba imati ni trunku sumnje ko podržava i finansira ekstremne desničare, neonaciste, fašiste i ekstremne nacionaliste u Srbiji

Objavljeno:

Predsednik Pokreta slobodnih građana Srbije Saša Janković saopštio je danas da je vlast Srpske napredne stranke dozvolila da nacisti i fašisti počnu da marširaju glavnim gradom Srbije. - Nikada se ovo nije dešavalo u slobodnom Beogradu, dok neoradikalna Napredna stranka nije preuzela svu vlast. Naša je obaveza prema prošlim, sadašnjim i budućim generacijama da zaustavimo dalji pad Srbije u totalitarizam - naveo je Janković u saopštenju povodom jučerašnjeg skupa podrške rehabilitaciji predsedniku kvinsliške vlade Milanu Nediću.

On je naveo da ne treba imati ni trunku sumnje ko podržava i finansira ekstremne desničare, neonaciste, fašiste i ekstremne nacionaliste u Srbiji. - To je uvek bio i ostaće projekat iste političke grupacije koja sada ima priliku da ispunjava sve svoje snove - ocenio je Janković. PSG će se prema njegovim rečima, sa drugim slobodarskim ljudima i organizacijama odupreti fašizaciji Srbije, a posle pobede na izborima antifašizam će biti institucionalizovan i državni organi koji će raditi svoj posao. Učesnici skupa kojim je obeležena godišnjica smrti Milana Nedića juče su u centru grada organizovali spomen-skup i podizali ruku kao što su to radili nacisti. Po oceni PSG time je vlast dozvolila da se osramoti sećanje na preko milion građana Srbije koji su stradali od nacista i njihovih saradnika, što je Nedić nesumnjivo bio.

Bonus video:

Miroslav Čučković, Espreso intervju

(Espreso.co.rs/ Izvor: Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.