Pokret DJB traži od države da neprekidno obezbeđuje SAVSKI MOST!
Foto: Nebojša Mandić

saopštenje!

Pokret DJB traži od države da neprekidno obezbeđuje SAVSKI MOST!

Pokret "Dosta je bilo" poziva policiju da odmah počne s neprekidnim obezbeđenjem Starog savskog mosta, a pojačano tokom izborne noći u glavnom gradu"...

Objavljeno:

Pokret "Dosta je bilo" zatražio je danas da policija ubuduće neprikidno obezbeđuje Stari savski most jer postoji opravdana bojazan da bi i taj most, posle rušenja u kvartu Savamala, mogao da bude meta fantomskog rušenja. "Nakon nezakonitog, noćnog rušenja objekata u Savamali, koje nije rasvetljeno još od aprila 2016. godine, opravdana je bojazan da bi i most koji aktuelna vlast doživljava kao smetnju realizaciji projekta 'Beograd na vodi' mogao biti meta fantomskog rušenja. Iz tih razloga, 'Dosta je bilo' poziva policiju da odmah počne s neprekidnim obezbeđenjem Starog savskog mosta, a pojačano tokom izborne noći u glavnom gradu", navodi se u saopštenju te organizacije.

"Dosta je bilo" je u saopštenju podsetila da je gradonačelnik Beograda, Siniša Mali 23. januara ove godine potpisao ugovor sa Saobraćajnim institutom CIP i predstavio izgled novog mosta koji će biti izgradjen na mestu Starog savskog, ali da su predstavnici udruženja arhitekata Srbije ocenili da ideja da se sruši taj most i na njegovom mestu napravi novi nije dobra, dok stručnjaci sa Saobraćajnog fakulteta upozoravaju da bi rušenje mosta moglo izazvati saobraćajni haos. U izbornoj noći 24. aprila 2016. godine nepoznate osobe porušile su više objekata u Hercegovačkoj ulici, u delu Beograda pod nazivom Savamala, a policija nije reagovala na pozive građana.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.