Ostojić: Rešiti problem s Kosovom, investicije ne idu gde je haos
Zoran ostojić prokomentarisao posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Austriji, Foto: Beta/Milan Obradović

BIVŠI FUNKCIONER LDP

Ostojić: Rešiti problem s Kosovom, investicije ne idu gde je haos

Posle članstva Crne Gore u NATO i nagoveštaja da će se rešiti spor oko imena Makedonije, Ostojić kaže da je rešenje kosovskog problema "ne na dohvat ruke, ali nagoveštava se"

Objavljeno: 17:28h

Ekonomija i politika su neraskidivo povezane - investicije ne odlaze tamo gde je haos, ili gde se haos očekuje, zbog čega je važna poruka da Srbija želi da reši kosovski problem, rekao je novinar i bivši funkcioner LDP-a Zoran Ostojić, komentarišući posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Austriji.

Govoreći o političkoj i ekonomskoj strani posete Vučića Austriji, Ostojić je za Pink rekao da je Austrija tradicionalno istorijski vezana za ovaj prostor i da ima neku odgovornost u podeli poslova u EU za teritoriju bivše Jugoslavije.

"To govori i da su ekonomija i politika neraskadivo vezane zato što biznismeni, novac i investicije ne idu tamo gde je haos, ili se haos očekuje. Prema tome, svakom je u interesu stabilnost, zato je važna ova poruka da mi želimo da rešimo kosovski problem. Kako ćemo da rešimo, kakav će to kompromis biti, ostavljamo vremenu, ali je važno da se ide ka uslovnoj stabilnosti", rekao je Ostojić.

Posle članstva Crne Gore u NATO i nagoveštaja da će se rešiti spor oko imena Makedonije, Ostojić kaže da je rešenje kosovskog problema "ne na dohvat ruke, ali nagoveštava se".

"Rešenjem kosovskog problema završava se i raspad Jugoslavije, i čini mi se da je krajnje vreme da se taj raspad okonča. Zato imam malo strepnju, zbog svega što izgleda dobro, imam strepnju, jer to ne odgovara onima koji nisu za stabilnost i koji bi voleli da, zbog svojih problema, prave haos", rekao je Ostojić.

Na pitanje kome ne odgovara stabilnost, on je dodao da je to, pre svega, Rusija jer ona ima svoje probleme i "želi nešto s čime bi mogla da trguje, kao što je radila u prošlosti sa Zapadom da bi skinula sankcije ili izgurala priznanje aneksije Krima".

BONUS VIDEO: ESPRESO INTERVJU: Dragiša Ivelja, bivši Titov špijun

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.