Siniša Mali: Gondola od Kalemegdana do Ušća vredna 15 miliona
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, Foto: Beta

Velika obećanja

Siniša Mali: Gondola od Kalemegdana do Ušća vredna 15 miliona

Brzina gondole će biti oko 20 kilometara na sat, ići će pet do šest metara u sekundi i primaće izmedju 10 i 35 putnika, a biće omogućeno da je koriste i putnici sa biciklama

Objavljeno:

Kandidat Srpske napredne stranke (SNS) za odbornika Skupštine grada Beograda i aktuleni gradonačelnik Siniša Mali izjavio je danas da će gondola koja će povezati Kalemegdansku tvrđavu sa parkom Ušće početi da se gradi polovinom ove godine, dok se završetak radova očekuje do (polovine 2019).

Mali je novinarima rekao da je vrednost radova 15 miliona evra, od čega je trećinu obezbedio grad Beograd, a dve trećine Vlada Srbije.

On je kazao da će Skijališta Srbije sprovesti javnu nabavku, a ko bude pobedio imaće rok od 10 meseci da završi radove na gondoli koja će povezati dve obale reke Save.

Prema njegovim rečima, dužina godnole biće oko kilometar, a putovanje sa jedne obale reke Save do druge trajaće pet minuta.

"Brzina gondole će biti oko 20 kilometara na sat, ići će pet do šest metara u sekundi i primaće izmedju 10 i 35 putnika, a biće omogućeno da je koriste i putnici sa biciklama", kazao je Mali na Savskom šetalištu na Kalemegradu.

On je dodao da će gradnja početi u drugoj polovini godine, najkasnije do kraja godine, a nakon završetka radova Beograd će, kako je istakao, imati još jedan simbol grada.

Prvi na listi SNS za gradske odbornike direktor Univerzitetske klinike u Tiršovoj Zoran Radojičić je ocenio da je gradnja gondole pravi projekat koji će dovesti turiste u Beograd, kao i da na takvim projektima treba da se insistira.

On je kazao da zbog gradjana razvoj ovog i drugih projekata mora biti transparentan, da bi svi imali precizne informacije o tome kako se razvijaju i realizuju ti projekti.

"Cilj je da za nekoliko godina imamo dva miliona turista, a gondola je sigurno jedna od stvari koja će nam pomoći da privučemo turiste da dodju i vide ove lepote Ušće i Kalemegdan iz jedne druge perspektive", ocenio je Radojičić.

BONUS VIDEO:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.