Antić: Rubne beogradske opštine nemaju dovoljno ovlašćenja
Aleksandar Antić u zagrljaju Siniše Malog, Foto: Zorana Jevtić

on kaže ovako

Antić: Rubne beogradske opštine nemaju dovoljno ovlašćenja

Aleksandar Antić i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković obišli su pijace u Boleču, Mirijevu i Banjici, gde su razgovarali sa građanima

Objavljeno: 16:59h

Kandidat za gradonačelnika koalicije "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije, Dragan Marković Palma - Jedinstvena Srbija" Aleksandar Antić ocenio je danas da rubne beogradske opštine nemaju dovoljno ovlašćenja i da moraju dobiti veća naročito za putnu infrastrukturu i budžet. Antić i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković obišli su pijace u Boleču, Mirijevu i Banjici, gde su razgovarali sa građanima. Antić je na pijaci u Boleču kazao da se mora napraviti određena decentralizacija na teritoriji grada Beograda.

- Ne mogu svi prioriteti da budu definisani iz gradske uprave, a da gradjane u rubnim opštinama niko ništa ne pita. Naš predlog će biti da se daju veća ovlašćenja opštinama kao što je Grocka i da one sa svojim građanima naprave dogovor kojim redosledom će se stvari rešavati - kazao je Antić. Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković pozvao je građane opština - Grocke, Zvezdare i Voždovca da na predstojećim beogradskim izborima glasaju za njihovu listu koja će na glasačkom listiću biti pod rednim brojem tri. - Naša poruka je da smanjimo uvoz poljoprivrednih proizvoda, da ne prave konkurenciju domaćim poljoprivrednim proizvođačima - kazao je Marković.

Palma ističe da poljoprivredni proizvodi moraju imati prioritet
Palma ističe da poljoprivredni proizvodi moraju imati prioritet foto: Marina Lopičić

On je dodao da domaći poljoprivredni proizvodi moraju imati prioritet i istakao da se zalaže za zaštitu domaćih poljoprivrednika. - Mi ne smemo sami sebi da pravimo konkurenciju. Možda sa tim problemom ne možemo da se izborima u velikim marketima, ali možemo na pijacama. Uprave pijaca, takozvani kvitari, mogu da kažu - ovde imaju priroitet proizvodi iz Srbije - kazao je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/ Izvor: Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.