Grašak, Foto: Prinrscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

grašak

BEZ JUNETINE OD BUTA TO JEDNOSTAVNO NIJE TO: Komplet recept za NAJBOLJI GRAŠAK SA KROMPIROM (RECEPT)

Posle toga ako nam bude previše gusto uvek možemo da dosipamo ostatak vode.

Objavljeno: 08.03.2022. 20:30h

Jednostavno a ukusno, za današnji ručak predlažemo vam da napravite grašak sa mesom i krompirom.

Sastojci :

300 g junetine od buta

1 manji crni luk

malo ulja za prženje

1 kesa zamrznutog graška, oko 450gr

1 malo veći krompir

1 kašika vegete

pola kašike aleve paprike

FOTO: Šerpica.net / printscreen
FOTO: Prinrscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Prinrscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Priprema :

Junetinu iseckati na male komadiće. U većoj šerpi, na tihoj vatri, na malo ulja, isprižiti jedan iseckani crni luk, dodati meso i pržiti dok ne potamni.

Kada postane braon, dodati vode dovoljno da prekrije meso i luk i ostaviti da se dinsta na srednjoj vatri.

U posebnu šerpu skuvati kesu graška. Kada voda počne da vri prebaciti kutlačom sav grašak iz šerpe u kojoj se kuvao u šerpu sa mesom i lukom. To uraditi tako da malo vode od graška prenesemo u veću šerpu ali ne i svu.

Posle toga ako nam bude previše gusto uvek možemo da dosipamo ostatak vode.

Krompir naseckati na male komadiće i ubaciti u šerpu sa graškom, mesom i lukom. Dodati jednu kašiku vegete i pola kašike aleve paprike. Kuvati još 20-30 minuta na srednjoj vatri.

(Espreso/NezavisneNovine)