Kajgana, Foto: Profimedia

NEŠTO NOVO

KAJGANU SA OVIM NIKADA DO SADA NISTE JELI: Preporodiće VAM ORGANIZAM, prepuna je VITAMINA (RECEPT)

Salatu ostavimo da odstoji dva-tri minuta, nakon toga je spremna za posluživanje

Objavljeno: 06.03.2022. 15:38h

Negde na pola puta između pravih letnjih salata u kojima se izgbegavaju kalorije i težih jela rezervisanih za hladne dane, nalazi se mediteranska salata sa kajganom. Obezbediće vam i vitamine iz povrća i neophodne proteine.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Printscreen Youtube / My Tasty Pot
FOTO: Printscreen Youtube / My Tasty Pot

Sastojci:

6 jaja

10 mini paradajza

3 kriške belog hleba

1 ljubičasti luk

1 svježi krastavac

30 g parmezana

50 ml bijelog vinskog sirćeta

4-5 listića bosiljka

1/2 kašičice sušenog origana

ekstra djevičansko maslinovo ulje

so i biber

Priprema:

Mini paradajze prepolovimo, hleb narežemo na kockice, krastavac na kolutove, luk na trakice, bosiljak nasjeckamo, sir narendamp, a jaja razbijemo u zdelu i umutimo ih.

U činuju s jajima dodamo sušeni origano, narendani sir i dobro izmešamo.

U tiganj na dve-tri kašike ugrijanog maslinovog ulja ulijemo mešavinu jaja i sira i pečemo na srednje jakoj vatri bez mešanja.

Nakon tri-četiri minuta, jaja okrenemo na drugu stranu, pečemo ih još dva minuta, stavimo na tanjir da se ohlade i dobijenu kajganu narežemo na kvadratiće.

U činiju za salatu stavimo krastavce, dodamo mini paradajze, seckani bosiljak, ulijemo maslinovo ulje, vinsko sirće, posolimo, pobiberimo i dobro promešamo.

Zatim dodamo kockice hleba i narezanu kajganu i nežno izmešamo sastojke.

Salatu ostavimo da odstoji dva-tri minuta, nakon toga je spremna za posluživanje.

(Espreso/vijesti)