Čaj, Foto: Profimedia

probajte

5 PIĆA OD KOJIH SE SALO TOPI KAO LUDO! Smršajte brzo i pazite šta unosite u organizam

Ako ne volite gorak ukus zelenog čaja, tu je crni čaj

Objavljeno: 23.02.2022. 22:12h > 09:02h

Pića puna kalorija i šećera mogu doprineti stvaranju sala na stomaku. Zato je veoma važno šta pijete, a stručnjaci su istaknuli pet pića koja mogu ubrzati topljenje sala na stomaku

Napici bez kalorija

Napici puna su kalorija mogu povisiti šećer u krvi kao i količinu sala na stomaku. Napici bez kalorija mogu doprineti tome da dnevno unesete manje kalorija, a samim time ćete gubiti i salo na stomaku. Najbolje takvo piće svakako je voda, a studije sugerišu da povećanjem količine vode koju pijete u toku dana, možete ubrzati metabolizam pa vaše telo može efektivnije sagorevati masti.

Zeleni čaj

Zeleni čaj sadrži kofein i katekine, bioaktivne biljne sastave. Ove dve glavne komponente mogu povećati oksidaciju sala, odnosno ubrzati njegovo sagorevanje. Ipak, konzumiranje zelenog čaja neće magično otopiti svo salo sa stomaka, ali može pomoći.

Čajfoto: Printscreen/Youtube/ Aroma LeihaoFAMILY

Crni čaj

Ako ne volite gorak ukus zelenog čaja, tu je crni čaj. On je bogat falvonoidima i zdrav je za srce pa može pomoći pri smanjivanju krvnog pritiska. Ti isti flavonoidi igraju veliku ulogu i u redukciji sala na stomaku.

Čajfoto: Printscreen/Youtube/O Svemu i Svačemu

Kafa

Napici koji sadrže kofein, poput kafe, pokazalo se kao efektan način za smanjenje apetita kod nekih ljudi. To može smanjiti dnevni unos kalorija i smanjiti salo na stomaku. Deo istraživanja pokazao je da kofein stimuliše termogenezu, proces koji naše telo podstiče da proizvodi više toplote i sagoreva više kalorija.

Kafafoto: Printscreen/Youtube/ Secerko's Kitchen

(Espreso/Kurir)