Ilustracija, Foto: Profimedia

detalji obračuna

SASLUŠANI POLICAJCI KOJI SU PRETUKLI NAČELNIKA INTERPOLA NA CVETNOM TRGU: Tužilaštvo ispituje 2 stvari!

Oštećeni je, kako je saopšteno, istog dana pregledan od strane lekara, kojom prilikom su mu konstatovane teške telesne povrede

Objavljeno: 23.02.2022. 14:43h

U Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu danas su saslušani policijski službenici D. S. (43) i M. R. (47) zbog sumnje da su u ponedeljak na Cvetnom trgu prebili kolegu, jednog od načelnika u Interpolu M. V. (43).

Policajci D. S. i M. R. terete se da su izvršili krivična dela nasilničko ponašanje i teška telesna povreda.

- Prema navodima krivične prijave, osumnjičeni su krivična dela koja im se stavljaju na teret učinili navedenog dana oko 12,45 časova, na taj način što je osumnjičeni D. S. primetio oštećenog M. V. koji je sedeo u bašti jednog ugostiteljskog objekta na teritoriji GO Vračar, te je prišao njegovom stolu, da bi se nakon kraće verbalne rasprave udaljio, a potom vratio zajedno sa osumnjičenim M. R. koji je prišao oštećenom i odgurnuo ga u predelu grudi, nakon čega je došlo do fizičkog konflikta između osumnjičenog D. S. i oštećenog, a potom i između osumnjičenog M. R. i oštećenog, da bi oštećeni u jednom trenutku pao, a osumnjičeni se udaljili sa mesta događaja - saopštilo je Tužilaštvo.

Oštećeni je, kako je saopšteno, istog dana pregledan od strane lekara, kojom prilikom su mu konstatovane teške telesne povrede.

Pritvor zbog uticaja na svedoke

Osumnjičeni M. R. i D. S. su saslušani u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, kojom prilikom su izneli svoju odbranu, a nakon saslušanja tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog da se prema oba osumnjičena odredi pritvor u trajanju od 30 dana, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

Saslušanje svedoka, veštačenje povreda

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati oštećenog i ostale svedoke, narediti vršenje sudsko-medicinskog veštačenja telesnih povreda, prikupiti materijalne dokaze i preduzeti druge radnje potrebne za donošenje odluke.

Bonus video:

(Espreso/Blic)