Ručak, Foto: Printscreen/Instagram, sanja_homemade_cooking

RECEPT

JUNEĆI RIBIĆ NA KAJMAKU: Stari kafanski specijalitet kao savršen nedeljni ručak

Sva jela spremljena od ribića ćete pamtiti zbog neodoljivog ukusa, a meso će se doslovno lepiti za prste.

Objavljeno: 20.02.2022. 10:37h

Kada poželite da spremite ručak koji ostavlja bez daha, spremite baš ovaj.

Sva jela spremljena od ribića ćete pamtiti zbog neodoljivog ukusa, a meso će se doslovno lepiti za prste.

Jednostavan za pripremu, a raskošnog izgleda, lagan za stomak, a fantastičnog ukusa.

Priču upotpunite domaćom belom čorbom, a zasladite se rafaelo čizkejkom koji je savršen spoj kokosa i bele čokolade.

Za specijalne prilike ovo će biti bez premca, idealan obrok, uz čašu vina sa vama dragim ljudima.

Sastojci:

1 kg junećeg ribića

glavica crnog luka

2 šargarepe

1 veza peršuna

4 kašike brašna

2 čena belog luka

4 velika krompira

vegeta, so, biber

200 g kajmaka, ako želite dodajte i više

Priprema:

Meso operite hladnom vodom i prosušite ubrusom ili pamučnom krpom. Isecite ga na krupnije komade.

U veći lonac staviti meso, šargarepu i luk da se kuva. Kada je meso skoro gotovo dodati krompir isečen na krupne komade.

U drugoj šerpi na malo ulja propržiti kratko 2 čena belog luka, dodati tri kašike brašna. U to lagano dodavati vodu iz lonca u kom se kuva meso.Kuvati na blagoj temperaturi desetak minuta.

Staviti začine po ukusu, vegeta, so, biber.

U vatrostalnu posudu, pekač ili pleh poređati kuvano meso i krompir. Preliti bešamel sosom i peći 30 minuta na 180 stepeni.

Bon appetit!

(Espreso/24sedam/Sanja homemade cooking)