Krofne sa sirom, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

PREDLOG

KROFNE STE NAVIKLI DA JEDETE U SLATKOJ VARIJANTI, ALI I SLANE ĆE VAS ODUŠEVITI: Napunite ih FETA SIROM (RECEPT)

Pecite ih sa obe strane dok lepo ne porumene

Objavljeno: 18.02.2022. 23:26h > 23:38h

Iako se krofne uglavnom prave u slatkoj varijanti, punjene džemom ili čokoladom, slana varijanta sa feta sirom će vas takođe oduševiti. Slane krofne sa feta sirom sjajmo idu u kombinaciji sa ajvarom i suhomesnastim proizvodima. Idealne su za pravi porodični doručak uz domaći jogurt ili kiselo mleko.

FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Sastojci:

1 kg brašna

3 jajeta

450 g feta sira

200 ml ulja

180 ml jogurta

100 ml mleka

100 ml vode

1 kesica praška za pecivo

1 kašičica soli

1 kašičica sećera

1 kašika suvog kvasca

Priprema:

U činiji prvo izmutite tečne sastojke, jaja, jogurt, ulje, mleko i vodu, pa dodajte šećer, so, prašak za pecivo i sir, a onda dodajte brašno i zamesite testo. Ostavite ga sa strane da odstoji dok testo ne naraste. Na radnu površinu pospite malo brašna, stavite testo i razvijte ga oklagijom, pa čašom vadite krugove. U dublji tiganj ili šerpu sipajte ulje, pa svaki krug pažljivo spuštajte. Pecite ih sa obe strane dok lepo ne porumene.

(Espreso / Stvar ukusa)