Sarmice, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

sarmice

PREUKSUNE SARMICE OD BLITVE: Nov način spremanja otvara nove horizonte (RECEPT)

Ako se do sad pripremali sarmice od blitve na isti način, red je da promenite rutinu.

Objavljeno: 09.02.2022. 22:26h

Malo drugačiji i ukusniji recept za sarmice od blitve.

Ako se do sad pripremali sarmice od blitve na isti način, red je da promenite rutinu.

Sastojci:

1kg blitve

4 supene kašike maslaca

glavica crnog luka

2 supene kašike brašna

prstohvat soli

kafena kasicica kima

200gr ovčjeg sira

Priprema:

Debele peteljke odstranite sa listova blitve.

Dve supene kašike maslaca rastopite u tiganju, pa prodinstajte blitvu kratko.

Rasporedite listove blitve i ohladite ih.

Peteljke isecite na sitne komade, a luk na kockice.

Ostatak maslaca istopite i u njemu dinstajte luk i iseckane peteljke.

Pospite brašnom, začinite solju i kimom i dinstajte još 15-ak minuta. Malo ohladite.

Ovčji sir izdrobite i izmešajte sa lukom i peteljkama.

Jednu do tru kafene kašičice te smese stavite na svaki list blitve i zamotajte.

Roladice motajte kao sarme, pa ih stavite u podmašćenu vatrostalnu posudu.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 175 stepeni 15-20minuta.

(Espreso/NovostiMagazin)