Foto: VK Radnički

vaterpolo superliga srbije

ZVEZDA ISPUSTILA VELIKU PREDNOST: Radnički se probudio na vreme i opet "potopio" crveno-bele!

Mirko Vučević je debitovao na klupi Beograđana

Objavljeno: 01.02.2022. 21:09h

Vaterpolisti Radničkog savladali su i četvrti put ove sezone ekipu Crvene zvezde, prvi put na domaćem bazenu, rezultatom 15:12, u odloženom duelu prvog kola doigravanja za plasman od 1. do 6. mesta Superlige Srbije.

Za razliku od prošlih duela „crveno-beli“ su ovoga puta u meč ušli pod vođstvom novog trenera, Mirka Vičevića, sa velikom željom da se dokažu i prvi put ove sezone nadigraju velikog rivala.

Sa druge strane, Kragujevčani su bili oslabljeni neigranjem jednog od najboljih igrača, Miloša Ćuka, koji je iz zdravstvenih razloga propustio utakmicu.

foto: VK Radnički

Domaćin je katastrofalno otvorio meč, ali je pokazao karakter, izborio se sa svim izazovima i na kraju došao do zaslužene pobede.

Radnički je dozvolio protivniku da veže četiri gola za pola četvrtine, posle čega je seriju prekinuo Nemanja Stanojević (4:1). Međutim, to ništa nije promenilo, pa su „crveno-beli“ do kraja ove deonice nastavili da koriste brojčane prednosti i stigli do ogromnih pet golova prednosti – 6:1.

Vaterpolisti Radničkog su se probudili tek posle kratkotrajnog predaha, a dodatni vetar u leđa dao im je odbranom peterca golman Lazar Dobožanov. Do kraja druge četvrtine uspeli su da priđu na samo gol zaostatka (7:6), a na minut do ulaska u poslednju deonicu i do potpunog preokreta posle dva vezana gola Lukića (9:8).

foto: VK Radnički

Međutim, to je kratko trajalo, jer je odmah izjednačio juniorski reprezentativac Marko Radović (9:9). Posle dva i po minuta igre u odlučujućem periodu Lukić je ponovo doveo domaće u vođstvo (10:9), ali su gosti ponovo odgovorili, ovoga puta lepim golom Basare – 10:10.

Odmah zatim Radnički je vezao dva gola preko Ukropine i Vrlića i prvi put došao do dva gola prednosti (12:10), a do kraja meča uspeo je i da uveća trijumf.

Najefikasniji u pobendičkom sastavu bio je Nikola Lukić sa pet golova, a pratio ga je Aleksa Ukropina sa četiri, koliko je postigao i Marko Radović na drugoj strani.

Novi spektakl pred kragujevačkom publikom na programu je već u subotu, od 19 časova, kada u goste dolazi Novi Beograd, dok u sredu, 9. februara, u isto vreme, stiže španska Barseloneta.

Radnički – Crvena zvezda 15:12 (1:6, 5:1, 3:2, 6:3)

KRAGUJEVAC – Zatvoreni bazen SPD „Radnički“. Sudije: Milović i Anđelić.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević 1, Janković, Panić, Krug, Ukropina 4, Pljevančić, Toholj, Miličić, Lukić 5, Vrlić 2, Todorovski, Radulović 2. Trener: Uroš Stevanović.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Đurđić, Marković, Subotić 2, Milojević 1, Pješivac 1, Basara 1, Rađen, Vukićević 2, Smiljević, Radović 4, Ivanović, Trtović. Trener: Mirko Vičević.

(Espreso)