Leblebije, Foto: Printscreen/Youtube/Recepti

NJAM NJAM

OVAKAV PREBRANAC JOŠ NISTE JELI: Pravi zimski recept, pogodan za sve ljude koji NE VOLE MESO (RECEPT)

Recept je vrlo jednostavan, a rezultat veoma ukusan

Objavljeno: 01.02.2022. 16:53h

Iako se prebranac kod nas najčešće povezuje sa pasuljem, on se može praviti i od nekih drugih namirnica, najčešće leblebija. Sve to može ići u desetine varijacija, zavisno od preferenci i ukusa pojedinca. Pravi zimski recept, pun preukusnih sastojaka, ali ipak lagan, a pritom pogodan i za ljude koji ne vole meso.

U pitanju je prebranac od leblebija sa muskatnom tikvom i pečurkama, dobar za dopunu energije i zdrav iz više razloga. Muskatna tikva prepuna je beta karotena, jedinjenja odgovornog za proizvodnju belih krvnih zrnaca i samim tim jačanje imunog sistema. Leblebije su bogate gvožđem koje daje dodatnu snagu, a beli luk i dimljena paprika su važni začini tokom cele godine. Recept je vrlo jednostavan, a rezultat veoma ukusan.

FOTO: Profimedia
FOTO: Printscreen/Youtube/ Recepti Brigita Husic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Radolina Recepti Zdrava hrana,jela bez mesa

Sastojci:

1 muskatna tikva, oljuštena i isečena na kockice od 1cm

2 srednja crna luka, oljuštena i iseckana

2 čena belog luka, izgnječena

200g pečuraka, sečenih ugrubo

400g leblebija iz konzerve

3 kašike maslinovog ulja

3 kašičice dimljene paprike

400g paradajz pelata iz konzerve

So

Mleveni biber

(Espreso / Citymagazine.rs)