Jaja, Foto: Profimedia

SAVETI

TEŠKO JE ZA POVEROVATI, ALI JAJA MOŽETE DA OBARITE I BEZ KUVANJA: Postoje 2 NAČINA, a JEDAN sprečava PUCANJE LJUSKE

Čim voda krene da ključa, odmah sklonite šerpu sa ringle i možete da jedete

Objavljeno: 01.02.2022. 15:58h > 16:00h

Barena jaja smo svi pravili mali milion puta, ali sigurno niste znali da ih možete spremiti bez kuvanja.

Volite barena jaja, ali kad ih spremate uvek vam se prekuvaju i to više nije taj ukus? Možda niste znali, ali postoje 2 načina kako da ih obarite i to bez kuvanja u ključaloj vodi.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Prvi način je da stavite jaja sobne temperature u hladnu vodu čime ćete sprečiti koru jajeta da pukne, a zatim kuvati na blagoj vatri, a nikako u ključaloj vodi. Tako će jaja biti skuvana u potpunosti, ali će ukus biti znatno bolji.

Drugi način je da potopite jaja takođe u hladnu vodu u maloj šerpici i da zagrevate na šporetu. Čim voda krene da ključa, odmah sklonite šerpu sa ringle i možete da jedete.

(Espreso / Stvar ukusa)