Ilustracija, Foto: Promo

sjajan projekat

BUDI I TI NJIHOV RAZLOG ZA OSMEH: Hajde da zajedno ispunimo želje mališanima bez roditeljskog staranja

U saradnji sa dečijim ustanovama socijalne zaštite iz cele Srbije, a uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, portal Mondo je pokrenuo projekat kojim ćemo ispuniti njihove praznične želje!

Objavljeno: 31.01.2022. 12:10h

Zimski meseci su vreme darivanja, a iza nas su praznici kojima se najmlađi uvek najviše raduju. Okićena jelka ispod koje se nalaze paketići mnogima od nas predstavlja najlepše uspomene iz detinjstva. Ali, ne i za sve. Postoje deca čije praznične želje niko nije ispunio jer možda nije imao ko da ih čuje. Portal Mondo želi da to promenimo, zajedno sa vama, i zato ih je pitao šta bi voleli da dobiju na poklon i pokrenuo projekat MONDO ŽELJA. Mladi bez roditeljskog staranja, kao i svi drugi, zaslužuju radost i ispunjenje prazničnih želja. U domovima gde su smešteni o njihovim životima brinu se svakako sjajni ljudi, ali im je neretko potrebna i pomoć zajednice - nas, pojedinaca koje ispunjava osećaj kada druge učinimo srećnim.

U saradnji sa dečijim ustanovama socijalne zaštite iz cele Srbije, a uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, portal Mondo je pokrenuo projekat kojim ćemo ispuniti njihove praznične želje! Za nas su male i skromne, za njih su velike i čudesne. Sakupljeno je više od 2.500 želja najmlađih iz domova širom Srbije, a ostalo je još 749 želja odnosno 749 dece koja čekaju da dobiju svoj poklon i taj spisak delimo sa vama kako bismo ih zajedno ostvarili.

Neki od njih žele toplu obuću, drugi nešto što će ih razveseliti, a neki samo kesicu bombona. Na stranici projekta pronaći ćete kompletan spisak želja dece, kao i informacije o načinu njihovog ispunjavanja. Odaberite grad, potom ustanovu i želju koju ćete ispuniti i prijavite se da baš vi budete osoba koja će usrećiti neko dete bez roditeljskog staranja poklonom koji želi.

U akciji možete učestvovati i više puta i možete ostati anonimni. Proces prijavljivanja je kratak i jednostavan, a u FAQ sekciji naći ćete odgovore na sva pitanja.

Pridružite se projektu MONDO ŽELJA kako bismo zajedno ulepšali detinjstvo mališanima bez roditeljskog staranja!

(Espreso)