Rimljanka, Foto: Printscreen/Youtube/Kuvajmo lako

probajte

NAPRAVITE ČUVENU RIMLJANKU: Čist je dokaz da postoji SAVRŠENSTVO BEZ MANE!

Ohladite u frižideru, najbolje preko noći i uživajte u savršenoj kremastoj poslastici

Objavljeno: 27.01.2022. 11:35h

Nestvarno ukusna poslastica od pet slojeva, torta koju ćete poželeti stalno da pravite, a oduševiće vas ukusom.

Sastojci za koru: 5 belanaca, prstohvat soli, 7 kašika šećera, pola kašike kakao praha, 7 kašika mlevenih oraha ili lešnika, 5 ravnih kašika brašna.

Za fil: 700 ml mleka, 5 žumanaca, 5 kašika šećera, 2 pudinga od vanile, 200 g margarina, 50 g šećera u prahu, 100 g šlag krema sa ukusom vanile, 120 ml mleka, 150 g čokolade za kuvanje, 100 g mlečne čokolade, 7 kašika mlevenih ili seckanih oraha ili lešnika.

Priprema: Belanca umutiti postepeno dodavajući šećer i so, pa dodati ostale sastojke i lepo sjediniti, pa prebaciti smesu u pleh veličine oko 23x23 i peći 20 minuta na 180 stepeni.

Od mleka odvojite oko 50 ml, a ostatak stavite da se zagreva u šerpi. Žumanca i šećer umutite, pa dodajte prašak za puding i odvojenih 50 ml mleka. Lepo sve sjedinite tako da nema grudvica pa zakuvajte u provrelom mleku. Kad se zgusne, sklonite sa šporeta da se potpuno ohladi.

Margarin posebno umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte u ohlađeni krem, koji ste pre toga takođe malo izmutili mikserom, i sve zajedno lepo umutite da se sjedini. Jednu trećinu krema premažite preko ispečene kore koja se prohladila.

Ostatak fila podelite na dva dela. U jedan deo stavite 150 g čokolade koju ste otopili sa tri kašike ulja ili sa malo slatke pavlake, pa namažite preko žutog fila.

FOTO: Printscreen/Youtube/Kuvajmo lako
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuvajmo lako
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuvajmo lako
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuvajmo lako

Krem šlag umutite sa 120 ml mleka, pa polovinu dodajte u preostali žuti krem i dodajte orahe ili lešnike i iseckanu mlečnu čokoladu. Premažite preko čokoladnog sloja. Odozgo završite preostalim umućenim šlagom i dekorišite po želji.

Ohladite u frižideru, najbolje preko noći i uživajte u savršenoj kremastoj poslastici!

(Espreso/Alo)