Stela Muleka, Foto: Printscreen/Youtube, Zorana Jevtić, Ana Paunković

stop rasizmu!

STELU IZ KONGA SU RASISTI RAZAPELI ZBOG SRPSKOG KOLA I PESAMA O KOSOVU: Sada se oglasila i POVERENICA! (VIDEO)

Stela se oglasila na svom Instagram profilu gde je poručila na voli našu zemlju!

Objavljeno: 25.01.2022. 11:58h

Prelepa Stella Muleka iz Konga našla se na udaru rasista, jer je sa proslavljenim trubačem Dejanom Petrovićem otpevala pesmu "Ej, dragi, dragi" (Kosovski božuri).

U srpskoj nošnji Stela je htela da promoviše našu kulturu, ali su je rasisti napali poručivši joj da skrnavi našu tradiciju.

Povodom ove situacije, oglasila se i Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković koja osuđuje rasističke i ksenofobne komentare koji su na društvenim mrežama upućeni studentkinji iz Konga, za koju je šira javnost saznala nakon što je otpevala pesmu „Kosovski božuri“.

FOTO: Printscreen/Youtube
FOTO: Printscreen/Youtube
FOTO: Printscreen/Youtube
FOTO: Printscreen/Youtube
FOTO: Printscreen/Youtube
FOTO: Printscreen/Youtube

Podsetimo, Stela se oglasila na svom Instagram profilu gde je poručila na voli našu zemlju!

- Provela sam mesec dana učeći da igram kolo sa svojim sjajnim kumom i šest meseci sam učila srpski jezik, kako bih mogla da upišem fakultet ovde na masteru , gde sam plakala svaki dan jer nisam dovoljno znala srpski, ali sam uz pomoć prodice položila sve ispite na srpskom sa ocenama 9/10, osim ekonometrike iz koje sam imala nižu ocenu - napisala je Stela, a onda dodala da je pesmu o Kosovu i Metohiji otpevala samo zbog ogromne ljubavi prema Srbiji i objasnila svoje poreklo.

- Razumem da je Kosovo osetljiva tema za veliki broj Srba, a oni koji misle da sam ovo otpevala zbog popularnosti i slave imaju pravo na svoje mišljenje i to me ne pogadja. Kao prvo, ja nisam iz Amerike, već iz Afrike. Kao drugo, to nije džungla, nemam divlje životinje u dvorištu, niti sam dosla u Srbiju jer sam migrant. Žao mi je svih vas koji pričate o kulturnom odobravanju, ili da je mešanje rasa genocid, jer vidim da imate toliko mržnje u sebi da morate da je usmerite na nekoga. Ali ta osoba neću biti ja - razočarana je bila ona, prenosi Informer.

- Izvinjavam se ako želite da vaša snajka ima plave oči i zlatu kosu. Ja imam tamne oči i tamnu kosu i OSTAJEM OVAKO I OVDE. Jedini način da napustim Srbiju jeste da budem deportovana, što se neće dogoditi, jer se svaki dan trudim da ne prekršim nijedan zakon, kao i da živim u skladu sa srpskim zakonom i poštujem ga - poentirala je Stela!

Nažalost, njenoj porodici stižu preteće poruke i uvrede i to samo zato što je druge boje kože, ali voli Srbiju kao da je ovde rođena. Stela, za nas si Srpkinja, veća od mnogih!

(Espreso)