Sneg, Foto: Profimedia

OPASNO VREME

VOJSKA DOSTAVLJALA ĆEBAD, HRANU I VODU! Sneg paralisao Atinu, hiljade vozača bilo zarobljeno u snežnoj oluji! VIDEO

Nadležne službe čiste auto-put od snega i leda, a dizalicama pokušavaju da pomere ostavljene automobile i kamione

Objavljeno: 25.01.2022. 08:15h > 08:51h

Oko 5.000 vozača sate je provelo zarobljeno u automobilima na niskim temperaturama na auto-putu Atiki Odos u grčkoj prestonici, dok su vojska, vatrogasci, hitna pomoć i policija dostavljali vodu, ćebad, hranu i drugu pomoć i pokušavali vozačima da pomognu da se bezbedno vrate kućama.

Neki od vozača su rekli da su u ponedeljak bili zarobljeni u automobilima više od 20 sati, a u objavama na društvenim mrežama moglo se videti na desetine ljudi kako hodaju kroz sneg, uključujući i roditelje sa malom decom.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Automobile i kamione su ostavljali pored puta, hodajući u potrazi za skloništem.

Kompanija koja održava auto-put se izvinila i saopštila da će sprovesti detaljnu istragu o tome zašto su se sistemi za hitne slučajeve pokvarili, uprkos ponovljenim upozorenjima na nepovoljne uslove u nedelji koja je prethodila snežnoj oluji.

Nadležne službe čiste auto-put od snega i leda, a dizalicama pokušavaju da pomere ostavljene automobile i kamione.

Policija je upozorila vozače da ne bi trebalo da izlaze na ulice Atine bez lanaca za sneg, jer su uslovi i dalje opasni.

Putnici povređeni, zatvorene škole

Železnički i autobuski saobraćaj u Atini su obustavljeni, a zatvoreni su i objekti za vakcinaciju protiv kovida-19 u širem regionu Atine i na obližnjem ostrvu Evija, saopštili su zdravstveni zvaničnici.

Državne službe, škole, prodavnice i banke koje nisu neophodne u te dve oblasti i na mnogim grčkim ostrvima, uključujući Krit, takođe će danas biti zatvorene jer se očekuje da će hladno vreme potrajati do sutra.

Grčki avioprevoznik “AegeanAirlines” otkazao je juče gotovo sve osim pet letova, i najavio je da će raspored verovatno biti poremećen danas i sutra.

(Espreso / Rts)