Tom Brejdi, Foto: Profimedia

zdravlje na usta ulazi

ELIKSIR MLADOSTI JE U HRANI! NAMIRNICE SE SVAKI DAN KORISTE U SRBIJI, BREJDI IH IZBEGAVA I IZGLEDA 20 GODINA MLAĐE!

Nisu ludi naši stari kada kažu da zdravlje na usta ulazi. Ishrana na koju su oni mislili definitivno nema veze sa onim što se jede u domu slavnog kvoterbeka Toma Brejdija i njegove supruge bivše manekenke Žizel Bundšen. U Srba je to svakodnevna namirnica. Možda mi uživamo u ukusu ali poznati par izgleda dvadeset godina mlađe.

Objavljeno: 24.01.2022. 22:30h

Tom Brejdi na leto puni 45 godina, Žizel Bundšen 42, a izgledaju znatno, znatno mlađe. Šta je tajna? Zapravo, to je bila tajna dok ovaj par nije javno otkrio svoju "80 posto alkalnu i 20 posto kiselu" ishranu.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

ZABRANJENA NAMIRNICA/E!

Zabranjena namirnica, čak i reč, u njihovom domu jeste šećer. U potpunosti ga izbegavaju, kao i još nekoliko stvari: belo brašno, kafu, kofein, pečurke, tamno povrće u koje spadaju paradajz, krompir, paprike... i mlečne proizvode.

Kao i svaka porodica "tog oblika" i oni imaju ličnog kuvara, čuvenog Alena Kembela koji je do detalja objasnio kako se hrane i šta to jednu.

- Dakle, 80 posto onoga što jedu je povrće. Kupujemo uvek najsvežije povrće. Ako nije organsko, mi ga ne koristimo. I integralne žitarice: smeđi pirinač, proso, pasulj.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Ja kuvam samo sa kokosovim uljem. Masti kao što su ulje od repe pretvaraju se u trans masti. Koristim himalajsku roze so zbog natrijuma. Ja nikada ne koristim jodiranu so. Tom ne jede neke namirnice jer nisu protivupalne. Dakle, nema paradajza, paprike, pečuraka, ili patlidžana.

Paradajz može, ali samo možda jednom mesečno. Ja sam veoma oprezan u vezi paradajza. On uzrokuju upalu. Nema kafe. Bez kofeina. Nema kafe sa mlekom. Deca jedu voće. Tom, ne toliko. On jede banane, ali u smutiju. Ali inače, ne voli da jede voće, otrio je svojevremeno kuvar poznatog para.

Svako veče u devet u krevet

Hrana jeste bitan i veliki deo života Toma Brejdija, ali i te kako puno vremena ovaj sportista ulaže i u treniranje kako bi mu telo bilo kadro za napore kojima se svakodnevno izalaže tokom sezone.

San je najbolja kontrateža umoru, nema tih lednih kofa, masažera i struja koje telo oporavljaju na bolji način od spavanja. Zbog toga već godinama Brejdi svake večeri u krevet leže u 21 čas, a ustaje ujutru u 6 sati.

Žurke nisu zabranjene recimo kao šećer, ali se izbegavaju, pogotovo one do kasno u noć. Često su u prirodi i na dugim, porodičnim šetnjama.

Želite da izgledate kao Tom ili Žizel? Pa, probajte...

Espreso/Blicsport