Ceca Ražnatović, Foto: Zorana Jevtić

zanimljivo

CECA PO PRVI PUT O TOME ŠTO JE DINO MERLIN ODBIO DA PEVA OVAJ DUET SA NJOM: Za nju je napisao VELIKI HIT!

Svaki hit iza sebe krije neku priču!

Objavljeno: 16.01.2022. 09:34h

U više od tri decenije dugoj karijeri, Ceca Ražnatović otpevala je veliki broj pesama koje su postale veliki hitovi.

FOTO: Antonio Ahel/ATAImages
FOTO: Miloš Nadaždin
FOTO: Miloš Nadaždin
FOTO: © ATA Images
FOTO: © ATA Images
FOTO: © ATA Images

Veliki trag na njenu muzičku karijeru ostavili su Marina Tucaković, Aleksanar Milić Mili, Dino Merlin, kao i Nenad Knežević Knez. Pojedine Cecine pesme kriju zanimljive priče.

Idi dok si mlad - Bila namenjena Zmijanac

Još jedna koleginica je odbila pesmu koja je preko noći postala hit. Naime, "Idi dok si mlad" trebalo je da bude pesma pevačice Vesne Zmijanac.

- Pravljena je za Vesnu jer je trebalo da je snimi. Međutim, nije joj se svideo tekst, ali joj se dopala melodija. Zbog svog albuma sam išla kod Marine, te mi je rekla za tu pesmu. Vesna tada nije uzela tu pesmu i ja sam je odmah na prvo slušanje prihvatila. Samo sam rekla: "To je to" - izjavila je Ceca.

foto: Printscreen

Numere "Beograd" i "Zaboravi" uradio je legendarni muzičar iz Sarajeva. Album "Fatlana ljubav" objavljen je 1995. godine, četiri meseca nakon venčanja sa Arkanom, kojem je posvetila sedmi studijski album. Na ovom albumu prvi put je sarađivala sa Aleksandrom Milićem Milijem, koji je radio muziku za "Idi dok si mlad".

- Za mene je Dino Merlin namenski uradio pesmu "Zaboravi" i kada mi je odsvirao tu numeru, rekao mi je da ima jednu prelepu pesmu koja je rađena za duet koji je on trebao da snimi za svoj album. Ali pošto je tada krenuo rat i on tog momenta nije mogao da peva o Beogradu, kazao mi je samo da ja imam tu emociju i poklonio mi je tu pesmu. Prebacila sam pesmu u solo izvođenje. To je cela istina - objasnila je Svetlana.

Bonus video:

(Espreso/Srbija Danas)