Šnicle, Foto: Printscereen/Youtube/ Калнина Наталья

probajte

ŠNICLE U KARI SOSU ĆE ODUŠEVITI VAŠE UKUĆANE! Napravite ukusan ručak i oduševite sve

Pržite na tihoj vatri 5 minuta sa jedne i 5 minuta sa druge strane

Objavljeno: 11.01.2022. 18:13h

Sastojci

Potrebno je:

3 šnicle od svinjskog mesa

1 glavica crnog luka

2 kašičice masti

250 ml mlečne neutralne pavlake

2 kašičice karija

1 kašičica bibera

2 čena belog luka

1/4 kašičice bosiljka

po ukusu soli

Priprema

Prvo posolite šnicle pa ih izlupajte. Glavicu crnog luka iseckajte na tanke režnjeve i stavite da se prži na svinjskoj masti. Luk će bukvalno da se prži i da se kramelizuje pa ćemo boja da bude tamnija, a neće da zagori. Naravno stalno mešajte. Kad luk omekša stavite šnicle.

Pržite na tihoj vatri 5 minuta sa jedne i 5 minuta sa druge strane.

U vanglu stavite pavlaku, kari, biber, sitno seckani beli luk, bosiljak. Sve promešajte pa prelijte preko mesa. Pustite da se krčka 5 minuta pa okrenite šnicle. Opet pustite 5 minuta da se šnicle krčkaju.

Mešajte po potrebi da ne zagori sos. Posle toga po želji. Zavisi da li volite pečenije meso ili manje pečeno. Bitno je da na svakih 5 minuta okrećete šnicle. Serviraju se na krompir pireu.

(Espreso/Recepti)