Foto: Rukometni Savez Srbije

problem

EHF NEUMOLJIV: Srbija u prvoj fazi Evropskog prvenstva BEZ SELEKTORA I 2 PRVOTIMCA!

Đerona i igrači će moći da zaigraju u druigoj fazi, ako se Srbija plasira u nju

Objavljeno: 05.01.2022. 15:12h

Evropska rukometna federacija (EHF) ne popušta, drži se strogih bezbedonosnih uslova. Rukometaši koji su se zarazili virusom korona ne mogu da igraju minimum 14 dana.

To znači da će "Orlovi" u prvoj fazi Evopskog prvenstva u Segedinu da budu lišeni usluga selektora Tonija Đerone i reprezentativaca, golmana Vladimira Cupare i desnog krila Bogdana Radivojevića.

foto: Starsport©

Juče je stigla vest da su se zarazili.

Oni mogu da budu deo reprezentacije tek od druge runde, naravno, ako se Srbije plasira na prva dva mesta u Grupi C u konkurenciji olimpijskog šampiona Francuske, evropskog vicešampiona Hrvatske i Ukrajine.

Nacionalnim savezima u utorak uveče je stiglo obaveštenje EHF-a, da rukometaši ne mogu da igraju dve nedelje od pozitivnog nalaza, da se ništa nije menjalo, prenosi Mocart sport.

foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Ukoliko se rukometaši zaraze na samom Evropskom prvenstvu za njih je automataski završen šampionat.

U sličnoj situaciji su u Hrvatskoj. Na poslednjim testiranjima otkivene su pozitivni nalazi za Domagoja Duvnjaka i Luku Cindrića. Francuska je na početku priprema imala osam zaraženih, ali uskoro ističe tih 14 dana, pa bi Nikola Karabatić i drugovi mogli da igraju u Segedinu. Osim ove tri selekcije, virus korona se pojavio u redovima Švedske, Danske, Slovenije, Crne Gore…

Srbija prvi meč igra 13. januara sa Ukrajinom, dva dana kasnije sledi meč sa Hrvatskom i na kraju sa Francuskom. U odustvu Tonija Đerone, Srbiju bi u prvoj fazi Evropskog prvenstva mogao s klupe da predvodi pomoćnik španskog stručnjaka, nekadašnji trener Crvene zvezde, Žikica Milosavljević.

(Espreso/Mocartsport)