Davor Ćajić, Foto: Printscreen/RTS

REKORD

ZA OVOG HRABROG MOMKA, NEMA PREPREKA! Davor se upisao u Ginisovu knjigu radeći sklekove na jednoj ruci i nozi! FOTO

Dvadesetdvogodišnji momak čelične volje Davor Ćajić, rođen je u Slavkovici, na obroncima Rajca.

Objavljeno: 04.01.2022. 07:55h > 08:06h

Dvadesetdvogodišnji Davor Ćajić iz Ljiga nedavno se upisao u Ginisovu knjigu rekorda radeći jednu od najtežih vrsta sklekova. Rodio se bez šake, ali to za Davora nije prepreka već motiv više da ostvari svoje želje.

Na jednoj ruci i jednoj nozi 54 skleka u minutu uradio je Ljižanin Davor Ćajić i upisao se u Ginisovu knjigu rekorda. Čvrsto verujući u uspeh pripremao se godinu dana i sa tri skleka više premašio prethodni Ginisov rekord.

„Nikad nisam rekao da me je stigao umor, da ću stati. Kada radim jedan tip skleka, ja pređem na drugi, pa kad se umorim na tom, pređem na treći i na četvrti i sve tako. Nema odmora. Išao sam na trčanje po 10 kilometara i tek posle trčanja sam radio ruke", rekao je Davor, Ginisov rekorder.

Dvadesetdvogodišnji momak čelične volje Davor Ćajić, rođen je u Slavkovici, na obroncima Rajca.

FOTO: Printscreen/RTS
FOTO: Printscreen/RTS
FOTO: Printscreen/RTS
FOTO: Printscreen/RTS
FOTO: Printscreen/RTS

U Rvačkom klubu „Valjevac" doskora je bio aktivan član. U Valjevu završava Akademiju strukovnih studija. Ginisov rekord postigao je zbog moralne satisfakcije.

„Uporan je, istrajan u svojim namerama. On je već odlučio da obori taj rekord. On je po svaku cenu to hteo da uradi, i uspeo je u tome. Naravno, ja sam podrška uvek", istakla je Vesna Ćajić, Davorova majka.

U skladu sa Davorovim životnim stavom je da pomera granice izdržljivosti i zadaje sebi teške zadatke.

„Uvek sam bio spreman. Nikad nisam hteo da dozvolim sebi da padnem ili tako nešto. Uvek me je izvlačio taj trening. Uvek sam želeo da budem prvi, tako da sam želeo to da ostvarim", napomenuo je Davor Ćajić.

Jedna od želja Ginisovog rekordera Davora Ćajića je da znanja i veštine sa studija primeni u budućem poslu, u oblasti sporta.

Bonus video:

(Espreso/RTS)