Lenja pita, Foto: Printscreen/Youtube/The Best Recipes Narkonia

lenja pita

OVAKVU LENJU PITU NIKADA NISTE PROBALI: Topi se u ustima, može da se servira HLADNA

Pečen i ohladjen kolač seći na kocke, a po želji posuti sa šećerom u prahu.

Objavljeno: 23.12.2021. 14:35h

Lenja pita je slatkiš koji nikada neće izaći iz mode.

Sastojci:

– 5 jaja – 1.5 solja secera – pola šolje mleka – 1 solja ulja – 2 solje brašna – kesica praška za pecivo

Nadev:

– 2 kg jabuka (krupnijih) – 200 g šećera – malo cimeta mlevenog – 1 vanilin šećer

Priprema:

Dobro umutite jaja sa šećerom, pa dodati mleko, ulje, brašno i prašak za pecivo.

Polovinu testa sipati u podmazanu i brašnom posutu tepsiju i staviti da se malo zapeče.

Za nadev očistiti i izrendati jabuke, pomešati ih sa šećerom i dinstati dok sav sok ne ispari.

Dodati cimet i vanilin šećer, promešati i pažljivo sipati na testo. Preko jabuka sipati drugi deo testa i vratiti kolač u pećnicu.

Peći na 190 stepeni u prethodnoj zagrejanoj pećnici. Proveriti testo sa čačkalicom.

Pečen i ohladjen kolač seći na kocke, a po želji posuti sa šećerom u prahu.

Prijatno!

(Espreso/Coolinarka)