Testenina, Foto: Profimedia

VAŽNO

3 NAMIRNICE KOJE NE TREBA PRATI PRE UPOTREBE! Jedna će vas ZAPREPASTITI

Bićete iznenađeni!

Objavljeno: 22.12.2021. 09:44h

Saznajte zbog čega ove tri namirnice ne biste trebali da perete pre nego što ih iskoristite:

1. Jaja

Ljuska jajeta često sadrži poseban premaz kako bi se jaje zaštitilo od bakterija. Voda uništava tu zaštitu pa jaja nije dobro prati, a nema ni potrebe.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Printscreen/Tik Tok
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Printscreen/Youtube/SVA Agency
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Printscreen
FOTO: Shutterstock
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

2. Pečurke

Pečurke dobro apsorbuju vodu i zato nije dobra ideja prati ih, ili još gore, potapati. Ako to radimo one će izgubiti elastičnost i postati podložnije kvarenju.

Ako su baš jako zamazane, brzinski ih provucite kroz vodu i brzo obrišite papirnim ubrusom. Inače, zemlja sa gljiva uklanja se četkicom.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Moj Recept
FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen/Youtube/Moja kuhinja Tanja
FOTO: Stock
FOTO: Profimedia
FOTO: Thinkstock
FOTO: Thinkstock

3. Testeninu

Vrhunski kuvari kažu da bi pranje testenine trebalo biti protivzakonito jer se na taj način uklanja skrob koji je kasnije potreban kako bi se sos dobro spojio sa testeninom. Kuvana testenina može da se stavi pod vodu jedino ako je predviđena za salate ili za vok.

foto: Youtube/Screenshoot/ Chef Ricardo Cooking

(Espreso / 24sata.hr)