Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

slavski kolač

PROVEREN RECEPT ZA SLAVSKI KOLAČ: Pravi se LAKO, uspeva i POČETNICAMA (RECEPT)

Slavski kolač bez muke!

Objavljeno: 15.12.2021. 23:56h

Mešenje slavskog kolača jedan je radostan i znacajan događaj u kući, ovo je savršen recept koji može napraviti svaka domaćica.

Potrebno je:

600 gr brasna za kolac

400 ml mlake vode

30 gr svezeg kvasca

100 ml ulja

1 kasisica soli

Paketić svežeg kvasca razmutiti u šolji mlake vode, dodati kasičicu šećera i malo brašna i ostaviti da nadođe. Kad nadođe, zamesiti testo sa 600gr brašna, malo vodice, uljem i kasičicom soli. Mesiti testo sa dodavanjem brašna dok ne postane glatko i puno plikova. Voditi računa da testo ne bude tvrdo. Ostavite na toplom mestu da naraste.

Narasli hleb opet premesiti i staviti u dublju šerpu precnika 24 cm prethodno podmazanu uljem i posutu brašnom. Kad naraste ukrašavati, a mesta na koja stavljate ukrase malo kvasite vodom i utiskujte ukrase. Peći na 200 stepeni oko 45 min.

Bonus video:

(Espreso/Domaći Recepti)