Kopaonik, Foto: Profimedia/ Printscreen / Damir Dervišagić

počela sezona na kopaoniku

SAMO ZA ONE SA DUBOKIM DŽEPOM: Paprene cene na Kopaoniku, 5 ĆEVAPA -1.000 DINARA!

Od decembra do kraja marta Kopaonik vrvi od turista, a lokali koji su na samim stazama ili omiljeni skijašima - "drže" visoke cene u odnosu na objekte koji su malo izolovani, pa čak i u odnosu na Beograd.

Objavljeno: 13.12.2021. 10:11h > 10:13h

Pre neki dan je bio ski opening na Kopaoniku, te je i ove godine primetan ogroman broj turista i skijaša. Osoblje u restoranima i kafićima je uslužno i ljubazno, ali su cene poprilične.

S jedne strane je razumljivo da cene budu više, jer stanovnici Kopaonika i okolnih mesta žive od sezonskog turizma i ugostiteljstva, posebno imajući u vidu da je ova planina najposećenija zimi.

FOTO: Kurir
FOTO: Printscreen/Youtube

Taj period, međutim, traje. Od decembra do kraja marta Kopaonik vrvi od turista, a lokali koji su na samim stazama ili omiljeni skijašima - "drže" visoke cene u odnosu na objekte koji su malo izolovani, pa čak i u odnosu na Beograd.

Primera radi, u jednom takvom kafiću, račun za dve rakije i jedan kapućino bio je 980 dinara. Oko 20 dinara manje je bio račun za ista tri pića, plus ručak (pola porcije jagnjetine sa lepinjom), u poznatom restoranu blizu Kopaonika.

Takođe, u najatraktivnijim lokalima, porcija od 250 grama mesa (pet ćevapa) košta 1.200 dinara. U udaljenijem, pomenutom restoranu - ista porcija je 250 dinara. Dakle, razlika je čak 1.000 dinara.

Maltene svuda ćete tri pića u proseku platiti 1.000 dinara: kuvano vino je oko 300, kapućino i espreso idu čak do 280 dinara... Osim toga, u atraktivnim buticima, sa ski i sportskom opremom, nema nikakvih sniženja, pa se pripremite na priličan trošak ako vam nešto zafali.

(Espreso/Telegraf)