Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Natašine Slastice

PREUKUSNI ROLAT, LAK ZA PRIPREMU

ROLAT OD BELANACA I SIRA: Zimski HIT koji ćete OBOŽAVATI (RECEPT)

Ukus je zaista nov i neobično prijatan

Objavljeno: 10.12.2021. 20:07h

Ovo je idealan način da iskoristite belanca koja preostanu kada spremate krem od žumanaca. Ukus je zaista nov i neobično prijatan.

Sastojci - Količina

belance- 6

so - prstohvat

šećer - 150 g

ulje - 100 ml

brašno, meko - 150 g

prašak za pecivo - 1/2 kašičice

aroma vanile - 1 kašičica

ZA FIL

slatka pavlaka - 250 ml

maskarpone - 250 g

šećer u prahu - 2 kašike

Kako pripremiti

Umutite mikserom čvrst sneg od belanaca, pa postepeno dodajte šećer neprekidno muteći. Lagano sipajte ulje, pa brašno pomešano sa praškom za pecivo i aromu vanile, a zatim sve sjedinite špatulom. Pripremljenu smesu rasporedite u pleh od rerne koji ste podmazali i obložili pek-papirom i pecite 20 minuta na 180 stepeni. Izvadite iz rerne i nakon pet minuta zarolajte koru sa papirom. Dok se kora hladi, umutite slatku pavlaku, dodajte sir i lagano izmiksajte. Odvojite par kašika za dekoraciju, a ostatak fila ravnomerno rasporedite po kori i uvijte rolat.

(Espreso / receptizenablic.rs)