Foto: Printscreen/Youtube/ Secerko's Kitchen

isprobajte

LEKAR OTKRIVA KAKO DA NAPRAVITE UKUSNU A ZDRAVU TOPLU ČOKOLADU: Dodajte samo JEDAN sastojak i nećete zažaliti

Samo jedna kašika posebnog praha može doprineti jačanju imuniteta i uravnotežiti crevnu mikrofloru

Objavljeno: 06.12.2021. 12:58h > 14:47h

Ako svaki dan uživate u toploj čokoladi ili šolji toplog kakaa, lekar integrativne medicine dr. Bindiya Gandhi savetuje da je začinite s 'reishi' prahom; usitnjenim gljivama koje na prirodan način osnažuju imunitet i pomažu ravnoteži crevne mikroflore.

- Reishi je izvrstan adaptogen koji se dodaje raznim čokoladama u prahu, a dokazano je da podržava imuni sistem, ublažava stres, potiče dubok san, povećava energiju i još mnogo toga - objasnila je Gandhi za portal Mind Body Green, a što se tiče drugih začina čokoladi, preporučuje kurkumu koja sadrži protuupalna svojstva koja pomažu u borbi protiv oksidativnog stresa i cimet koji podržava zdravu nivo šećera u krvi.

Evo kako napraviti reishi toplu čokoladu za jačanje imuniteta

FOTO: Profimedia
FOTO: Printscreen/Youtube/ Verina mala kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja
FOTO: Profimedia

Sastojci

1 šolja mleka

Prstohvat cimeta

1 kašika kurkume u prahu

1 kašika kakao praha

1 kašika reishi praha

1 do 2 kašike manuka meda

Prokuvajte sve sastojke, pa pomešajte ručnim blenderom dok tečnost ne postane penasta. Kad se čokolada malo ohladi, dodajte joj med.

(Espreso)