Jelena Karleuša, Foto: ATA IMAGES

UŽAS

TRAGEDIJA U PORODICI JELENE KARLEUŠE! U JEDNOM DANU POGINULE SU DVE VAŽNE OSOBE:Nikada se nisu oporavili od toga...

Deda Jelene Karleuše poginuo je veoma mlad

Objavljeno: 02.12.2021. 15:09h

Prerano preminula majka Jelene Karleuše Divna svojevremeno je bila među najpoznatijim radijskim voditeljima, slušaoci su je obožavali i, samim tim, želeli da saznaju detalje iz njenog privatnog života.

foto: ATA IMAGES

U tom periodu stanovala je na Novom Beogradu, odakle se preselila iz Zemuna, kada je njena porodica od vojske dobila komforan stan. Javnosti je otkrila da je rođena u Ptuju, u Sloveniji, kao i da je neko vreme živela u Zagrebu i Puli.

Jelena Karleuša, zahvaljujući precima svoje majke, ima mešovito poreklo. Njena baka Darina bila je iz Doboja, a deda Jurij Slovenac. Upoznali su se u Zagrebu i ubrzo venčali.

Darina je ostala udovica pre nego što je napunila trideset godina. U vreme kada se dogodila tragedija koja je promenila život porodice Divna je bila desetogodišnja devojčica, dok je njena mlađa sestra Danijela tek napunila tri meseca.

foto: Printscreen/ Instagram/ karleusastar

O pogibiji njihovog oca Jurija, u 33. godini, Divnina sestra Danijela, tetka Jelene Karleuše, svojevremeno je ispričala:

‒ Divnin i moj otac, koji je bio vojni pilot, poginuo je na zadatku. Dva sata kasnije život je izgubio i njegov rođeni brat, takođe pilot. Bio je to veliki šok za celu porodicu, tragedija koja nas je zauvek promenila. Baka godinama nije progovorila ni jednu reč. U istom danu izgubila je dva sina.

‒ Jednako teško bilo je i našoj majci, ali je nekako skupila snagu i nastavila dalje. Imala je samo 29 godina, nikada se više nije udavala. Živeli smo u Sloveniji, odakle nam je otac, u Hrvatskoj, Srbiji. Divna je u Beogradu završila Devetu beogradsku gimnaziju, a na trećoj godini Pravnog fakulteta zaposlila se u „Radio-Beogradu“ na čuvenoj stanici 202. Uspešno se bavila marketingom, neko vreme radila je i na televiziji, a pisala je tekstove i za mnoge estradne zvezde.

Govoreći o najranijem periodu svog života, Divna Karleuša je jednom otkrila:

‒ Iako smo se pred kraj moje osnovne škole preselile na Novi Beograd, gde smo od vojske dobile veći i lepši stan sa centralnim grejanjem, kasnije sam se vratila u Zemun, gde smo sestra i ja kupile kuću. Danijelu sam ja podigla. Prećutno sam joj menjala figuru oca, što nisam koristila da dobije po koju ćušku, ali ona i dan-danas prepričava kako sam je plašila u mraku. Majka je bila stroga i nije me puštala da izlazim sa drugaricama u popularne diskoteke „Taš“ i „Cepelin“. Izmišljala sam kako sa školom idemo u pozorište, ali sam iz provoda morala da se vraćam do pola jedanaest uveče dokle, inače, traju predstave.

Bonus video:

(Espreso)