Lazanja, Foto: Profimedia

preukusno!

KOJI JE RECEPT ZA PRAVI BEŠAMEL SOS? U ovom detalju je TAJNA!

Ovo je osnovni recept uz koji ćete napraviti pravi bešamel sos, ako ga se budete pridržavali.

Objavljeno: 26.11.2021. 20:52h

Bez dobrog bešamel sosa nemoguće je zamisliti lazanje, ali i mnoga druga jela.

Najčešće se sprema uz lazanje ili bilo koju drugu vrstu testenina, a i meso u bešamel sosu je takođe ukusno.

Iako se jednostavno sprema, tajna je u mešanju i konstantnom nadzoru kuvanja, jer mleko ne sme da zagori, a sos mora biti bez grudvica.

Ovo je osnovni recept uz koji ćete napraviti pravi bešamel sos, ako ga se budete pridržavali.

Sastojci:

800 ml mleka 70 g putera 2 kašike brašna so, biber

Priprema:

Stavite mleko da se kuva i pre nego što provri sklonite sa ringle.

U tiganju otopite puter i dodajte brašno, i sve vreme mešajte u kontinuitetu nekoliko minuta.

Zatim u puter i brašno dodajte vrelo mleko i opet mešajte dok se sos malo ne zgusne.

Posolite, pobobirite, a možete dodati i muškatni oraščić, pa kuvajte još par minuta, naravno uz konstantno mešanje.

Sos na kraju pripreme treba da bude kremast.

(Espreso/NovostiMagazin)