Foto: Profimedia

bundesliga

KIMIH OSTAJE BEZ MILION I PO EVRA: Izolacija koja mu je propisana zbog korone će ga skupo koštati!

Takva su pravila

Objavljeno: 24.11.2021. 20:20h > 20:24h

Novi problemi za Bajern usled zaraze koronavirusom. Nakon što je dve nedelje bio u karantinu zbog kontakata sa zaraženim osobama, sada je i sam pozitivan - Jozua Kimih mora u novu dvonedeljnu izolaciju!

Epilog: Jedan od najboljih igrača bavarskog tima ne samo da će propustiti utakmicu idućeg kola, nego neće biti na raspolaganju Julijanu Nagelsmanu ni za derbi polusezone protiv Borusije iz Dortmunda.

foto: EPA/Friedemann Vogel

Podsetimo, Kimih je jedan od petorice igrača Bajerna koji su uporno odbijali da se vakcinišu. U međuvremenu, iz kluba su tokom dana obavestili kako su Serž Gnabri i Džamal Musijala primili prvu dozu (još nema potvrde za Čupo Motinga i Kjuizansa), ali nedugo zatim stigle su loše vesti u vezi budućeg kapitena.

Jozua Kimih nedeljama je već na udaru nemačke javnosti zato što odbija da se vakciniše, no prema poslednjim informacijama - izjava selektora Hansija Flika - izvesno je da će i on će to najverovatnije učiniti čim izađe iz karantina.

Koliki uticaj u svemu ima odluka kluba iz Minhena da se nevakcinisanim igračima ne isplaćuju primanja tokom karantina nije poznato, ali cifra bez koje će Kimih ostati - Nemci tvrde oko 1.500.000 evra za dve protekle i još dve nedelje što slede - nema sumnje da je makar "pogurala" 26-godišnjeg vezistu ka igli.

(Espreso/Mozzart sport)