Ražnjići, Foto: Printscreen/Youtube/Appetizing.tv-Chicken Recipes

PEČENJE

PILETINA + SLANINICA SU DOBITNA KOMBINACIJA: Gotovo za samo 30 MINUTA! (RECEPT)

Za sve ljubitelje pilećeg mesa, recept za ražnjiće punjen kačkavaljem i paradajzom, a preliven soja sosom i medom

Objavljeno: 11.11.2021. 23:03h > 23:07h

Ako uživate u hrani sa roštilja, onda će vam se sigurno svideti i ovaj recept za pileće ražnjiće. Napravite ih sada sami, ali u kućnoj varijanti za svoju porodicu i prijatelje. Piletinu punjenu sirom i paradajzom prelijte mešavinom soje sosa i meda i dobićete hrskavu spolja i iznutra mekanu piletinu. Kada budu gotovi možete ih poslužiti sa pomfritom i kupus salatom.

Sastojci:

500g pilećih prsa

200 g slanine

50 g sira

1 paradajz

Za sos:

30 ml soja sosa

30 ml meda

Priprema:

Piletinu isecite na tanko, izlupajte je, a onda posolite i pobiberite. Manju krišku paradajza i kačkavalja stavite na ivicu piletine, pa onda uvijajte. Piletinu umotajte u slaninu, a zatim je stavljate na štapiće za ražnjiće. Pomešaajte soja sos i med, pa time premažite piletinu i ostavite u rerni 25 minuta na 180°C da se peče.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)