Foto: Profimedia, Printscreen/Netflix

"licemeri"

TURČIN PROZVAO NAJKI, LEBRONA I DŽORDANA: Strah ih je da govore o Kini, 'ajmo zajedno tamo da vidite ROBOVE! VIDEO

Kanter je već ranije kritikovao vladu azijske zemlje i stao u odbranu nezavisnosti Tibeta zbog čega je u Kini zabranjeno prikazivanje utakmica Bostona

Objavljeno: 27.10.2021. 14:17h

Enes Kanter, centar Bostona Seltiksa, nikad nije imao kratak jezik kada bi pričao o političkoj situaciji u svetu i svojim verskim ubeđenjima.

Turčin trenutno vodi otvoreni rat sa Tajipom Erdoanom zbog čega mu je zabranjen ulazak u domovinu, a sada je pokazao nezadovoljstvo i režimom u Kini.

Kanter je već ranije kritikovao vladu azijske zemlje i stao u odbranu nezavisnosti Tibeta zbog čega je u Kini zabranjeno prikazivanje utakmica Bostona.

Sada je otišao korak dalje. Na poslednjem meču nosio je patike na kojima su bile ispisane reči "ropstvo", "nema više izgovora", "Najki licemeri" i slično.

- Najki nastavlja da priča o nepravdi, ali kada na red dođe Kina, Najki ćuti. Ne govori se o brutalnosti policije u Kini, ne govori se o diskriminaciji LGBT zajednice, uopšte se ne govori o manjinama u Kini, strah ih je da govore - poručio je 29-godišnjak.

Prozvao je Kanter i vlasnika kompanije Najki, Fila Najta i dva najpoznatija zaštitna lica proizvođača sportske opreme, Lebrona Džejmsa i Majkla Džordana.

- File, šta misliš da rezervrišemo karte za Kinu i odemo zajedno? Možemo da posetimo kampove za robove i da to sve vidiš svojim očima. Lebron Džejms i Majkl Džordan, i vi ste dobrodošli da nam se pridružite - poručio im je Kanter.

(Espreso)